autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandina -varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Ingrediente
Ptr blat, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, , ptr crema, 200 gr de ciocolata amaruie, 250 gr de smantana de frisca, 100 gr de unt, ptr sirop, 2-3 linguri de zahar brun, 1/4 pahar apa, 1-2 linguri de koniac, ptr toping, 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie, 1-2 linguri de ulei, 250 ml de smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm

Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare; se adauga uleiul si se bate inca putin dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina combinata cu cacao si praf de copt. Se toarna in tava si se da la copt la 160 de grade C, ptr 40 de minute pana este coapta.

Siropul- se pun ingredientele siropului intr-o olicica si se pune la fiert pana zaharul se dizolva si siropul este legat; se ia de pe foc, se adauga coniac si se lasa la racit.

Crema- se pun la incalzit 250 ml de smantana de frisca pana incepe sa fiarba si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca usor pana se formeaza crema si se adauga untul si se incorporeaza bine inauntru.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune crema peste primul blat, se pune deasupra cel de-al doilea si se lasa putin la rece.

Topingul-se topeste ciocolata pe aburi cu uleiul si cand este lichida, se ia de pe foc.

Tortul se scoate de la rece, se taie cuburi potrivite si se imbraca cu ciocolata dizolvata.

Se bat 250 de ml de smantana de frisca pana devine o frisca puternica si se orneaza fiecare cub.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina -varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salzburger nockerln

Salzburger nockerln

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie

2 voturi    1 comentariu
20 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

BLATUL: -Se rupe ciocolata în bucăți și se pune împreună cu uleiul la topit într-un

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ptr blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • ptr crema
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 250 gr de smantana de frisca
  • 100 gr de unt
  • ptr sirop
  • 2-3 linguri de zahar brun
  • 1/4 pahar apa
  • 1-2 linguri de koniac
  • ptr toping
  • 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1-2 linguri de ulei
  • 250 ml de smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu miere