autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandina -varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Ingrediente
Ptr blat, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, , ptr crema, 200 gr de ciocolata amaruie, 250 gr de smantana de frisca, 100 gr de unt, ptr sirop, 2-3 linguri de zahar brun, 1/4 pahar apa, 1-2 linguri de koniac, ptr toping, 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie, 1-2 linguri de ulei, 250 ml de smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm

Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare; se adauga uleiul si se bate inca putin dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina combinata cu cacao si praf de copt. Se toarna in tava si se da la copt la 160 de grade C, ptr 40 de minute pana este coapta.

Siropul- se pun ingredientele siropului intr-o olicica si se pune la fiert pana zaharul se dizolva si siropul este legat; se ia de pe foc, se adauga coniac si se lasa la racit.

Crema- se pun la incalzit 250 ml de smantana de frisca pana incepe sa fiarba si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca usor pana se formeaza crema si se adauga untul si se incorporeaza bine inauntru.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune crema peste primul blat, se pune deasupra cel de-al doilea si se lasa putin la rece.

Topingul-se topeste ciocolata pe aburi cu uleiul si cand este lichida, se ia de pe foc.

Tortul se scoate de la rece, se taie cuburi potrivite si se imbraca cu ciocolata dizolvata.

Se bat 250 de ml de smantana de frisca pana devine o frisca puternica si se orneaza fiecare cub.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina -varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Kurtos kolacs - cosuri de fum

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Desert rustic -MALAI DULCE

Desert rustic -MALAI DULCE

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri.

29 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ptr blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • ptr crema
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 250 gr de smantana de frisca
  • 100 gr de unt
  • ptr sirop
  • 2-3 linguri de zahar brun
  • 1/4 pahar apa
  • 1-2 linguri de koniac
  • ptr toping
  • 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1-2 linguri de ulei
  • 250 ml de smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale