autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandina -varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2017

Ingrediente
Ptr blat, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, , ptr crema, 200 gr de ciocolata amaruie, 250 gr de smantana de frisca, 100 gr de unt, ptr sirop, 2-3 linguri de zahar brun, 1/4 pahar apa, 1-2 linguri de koniac, ptr toping, 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie, 1-2 linguri de ulei, 250 ml de smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm

Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare; se adauga uleiul si se bate inca putin dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina combinata cu cacao si praf de copt. Se toarna in tava si se da la copt la 160 de grade C, ptr 40 de minute pana este coapta.

Siropul- se pun ingredientele siropului intr-o olicica si se pune la fiert pana zaharul se dizolva si siropul este legat; se ia de pe foc, se adauga coniac si se lasa la racit.

Crema- se pun la incalzit 250 ml de smantana de frisca pana incepe sa fiarba si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca usor pana se formeaza crema si se adauga untul si se incorporeaza bine inauntru.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune crema peste primul blat, se pune deasupra cel de-al doilea si se lasa putin la rece.

Topingul-se topeste ciocolata pe aburi cu uleiul si cand este lichida, se ia de pe foc.

Tortul se scoate de la rece, se taie cuburi potrivite si se imbraca cu ciocolata dizolvata.

Se bat 250 de ml de smantana de frisca pana devine o frisca puternica si se orneaza fiecare cub.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina -varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ptr blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • ptr crema
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 250 gr de smantana de frisca
  • 100 gr de unt
  • ptr sirop
  • 2-3 linguri de zahar brun
  • 1/4 pahar apa
  • 1-2 linguri de koniac
  • ptr toping
  • 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1-2 linguri de ulei
  • 250 ml de smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine