autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2012

Ingrediente
Ingrediente blat:, , -6 oua, -6 linguri zahar+2 linguri pentru ars, -3 linguri ulei, -6 linguri faina, -1 lingurita praf de copt, -3 linguri cacao, -1 fiola esenta rom, , Ingrediente crema:, , -200 gr ciocolata, -200 ml smantana pentru frisca, -50 gr unt, -1 lingura cacao, -esenta rom, , Ingrediente sirop:, , - 100 gr zahar, -100 ml apa, , Ingrediente fondant:, , - 250 gr zahar, -75 ml apa, -50 gr miere, -150 gr ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

64 voturi

Mod de preparare

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea. Pentru asta m-am inspirat din retetele lui Miha...crema nu este cea originala, deoarece eu prefer cremele fara unt....dar haideti sa vedeti ce a iesit :)

Incepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 6 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Intre timp pregatim crema, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Lasam pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam pana la omogenizare, lasam sa se raceasca putin, adaugam romul si apoi dam la congelator minim 30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 2 parti egale si insiropam ambele parti cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop.
Scoatem crema din congelator si mixam pana isi mareste volumul si se intareste. Umplem blaturile cu aceasta crema si dam la frigider pana pregatim fondantul.
Punem la fiert apa cu zaharul, cand capata consistenta unui sirop adaugam si mierea si mai lasam sa fiarba cateva minute. Pentru a afla daca este gata sau nu, punem intr-o ceasca apa rece si picuram putin sirop in el, daca se imprastie insemna ca mai trebuie fiert pana picatura de sirop ramane ca o perluta. Cand este gata, transferam vasul cu sirop intr-un vas cu apa rece si amestecam cu o lingura de lemn pana incepe sa se albeasca. Adaugam ciocolata rasa si amestecam pana la omogenizare.
Scoatem prajitura de la rece, o taiem cubulete si turnam pe fiecare fondant. Decoram dupa preferinte....
Este un desert dulceee, ciocolatooos si deosebit de delicios! :))

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule

68 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Popescu , 24 mai 2015

    Atentie, nu numai ca isi pierde mierea proprietatile, dar devine si toxica!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    nicoleta (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2015

    crema s-a taiat pentru ca nu ai scos apa din unt

  • Fara foto

    Delia , 23 ianuarie 2015

    Mierea este toxica la temperature mare

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2014

      Ca sa- raspund doamnei Olimpia Mititelu,pntru diabetici se fac cu indulcitor lichid,merge si sunt foarte bune.Folosesti indulcitorul si in aluat si in crema si in ciocolata de glazura.

    • Fara foto

      Doykisa Cake , 13 noiembrie 2014

      mai cititi odata cu atentie --este foarte simplu

    • Fara foto

      Doykisa Cake , 13 noiembrie 2014

      puteti inlocuii mierea cu sirop de glucoza

    • Fara foto

      Doykisa Cake , 13 noiembrie 2014

      nu uitati ca fondantul este facut din zahar.

    • Fara foto

      Valentina Dumitru , 12 noiembrie 2014

      Pai cum sa fierbi mierea, parca isi pierdea proprietatile la fierbere....

    • Ecaterina_Pana

      Ecaterina_Pana (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2014

      f buna

    • Iorga_Liliana

      Iorga_Liliana (Bucatar) , 01 iunie 2014

      e buna de tot

    • Fara foto

      Marieta Lefter , 13 ianuarie 2014

      mai cititi odata cu atentie --este foarte simplu

    • Fara foto

      Anuska Mathe , 20 noiembrie 2013

      O reteta foarte buna mi-a reusit din prima, e putin zarar pot servii si diabeticii ,daca folosim ciocolata amaruie.

    • Fara foto

      Mosneag Ela Andrei , 23 octombrie 2013

      Probata,este super!!!

    • Fara foto

      Dorina Georgescu , 17 octombrie 2013

      am aflat.vasul se pune in altul cu apa rece

    • Fara foto

      Dorina Georgescu , 17 octombrie 2013

      cine imi poate spune?

    • Fara foto

      Dorina Georgescu , 17 octombrie 2013

      siropul se pune direct in apa rece?

    • Fara foto

      Olimpia Mititelu , 17 octombrie 2013

      ...dar amandine pentru diabetici...?????

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Multumesc draga Maria! Nu conteaza, important este sa fie gustoasa si sa placa celor dragi ;) Pupici

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Foarte reusita! A mea nu este asa frumoasa.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2012

      Multumesc frumos kok_miori! :** Astept si de la tine un feedback :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

      Imi place reteta o voi incerca si eu -arata minunat amandinele.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

      Lucica esti foarte draguta, multumesc din suflet, ma bucur ca-ti place reteta, dar mai ales ca ai decis sa o incerci :) Astept feedback :P Te pup!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

      Alexanca, te servesc cu placere! :) p.s. multumesc ptr apreciere!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 martie 2012

      Este cea mai reusita amandina din cate am vazut pana acum! Felicitari! Este pe gustul meu aceasta reteta si am s-o incerc sigur.

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 22 martie 2012

      Vreau si euuu!Arata minunat!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

64 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar+2 linguri pentru ars
  • -3 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri cacao
  • -1 fiola esenta rom
  • Ingrediente crema:
  • -200 gr ciocolata
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • -50 gr unt
  • -1 lingura cacao
  • -esenta rom
  • Ingrediente sirop:
  • - 100 gr zahar
  • -100 ml apa
  • Ingrediente fondant:
  • - 250 gr zahar
  • -75 ml apa
  • -50 gr miere
  • -150 gr ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

nicoleta (Chef de cuisine)

crema s-a taiat pentru ca nu ai scos apa din unt

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si caise