autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Amandine cu glazura de caramel

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
300g ciocolata amaruie, 300ml frisca lichida, 100g zahar, 1 lingurita coaja rasa de portocala, esenta de rom dupa gust, Pentru blat:, 10 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri cacao, o priza sare, Sirop:, 150g zahar, 200 ml apa, Fondant:, 300g zahar, 200ml apa, 2 linguri miere de albine, 2 linguri cacao, 4 tablete ciocolata neagra, Pentru caramel:, 200g zahar, 60g unt, 2 linguri frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Crema:

Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele(eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao)se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si frisca lichida,se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata.Se pune apoi la frigider pentru 2 ore.(eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute).Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.

Blatul:

Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharu,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,cacao si se amesteca bine,apoi se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC.pentu 15-20 de minute.Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime.

Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:

Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze,se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.

In aceias tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema,al 2 blat si se insiropeaza.Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.

Pentru fondant:

Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros,se amesteca in el si se uda marginile cratitei ci o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini.Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute,se adauga cacao, si patratelele de ciocolata ,se amesteca bine si se lasa putin la raci,sa nu fie foarte fierbinte.Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.

Se scate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate.Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.Se lasa la racit ,sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita.

Eu am folosit o crema caramel pentru ornare.

Crema caramel:

Mod de preparare:

Intr-o craticioara se pune zaharul si se caramelizeaza la foc mic sa nu se arda,amestecand tot timpul.Cand s-a topit tot zaharul se pune untul amestecand mereu pana la omogenizare.Se toarna apoi frisca si se amesteca pana crema devine unitara.Se lasa la rece.Se pune crema intr-un cornet si se fac diferite modele in functie de imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu dulceaţă de cireşe

Clătite cu dulceaţă de cireşe

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Muffins

Muffins

Se amesteca ingredientele solide si cele lichide separat, apoi ultimele se pun peste primele si se

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    asa de frumoasa ,cred ca tot la fel de gustoasa !!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 300g ciocolata amaruie
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • esenta de rom dupa gust
  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • o priza sare
  • Sirop:
  • 150g zahar
  • 200 ml apa
  • Fondant:
  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra
  • Pentru caramel:
  • 200g zahar
  • 60g unt
  • 2 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

asa de frumoasa ,cred ca tot la fel de gustoasa !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de portocale