autor:

Mihaela11

» » Sucuri si compoturi de fructe

“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului., Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria., Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen”, inghetate,biscuiti., Avem nevoie de:, -1 folie de “amardeen” de 400 grame, -1 litru de apa, -2-3 linguri de zahar( dupa gust), -1 lingura apa de roze

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.
Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.
Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.
Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.
Se gusta si in fuctie de gust, se poate adauga zahar.
Se tine la rece pana se serveste.
Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de mere

Compot de mere

Se curata merele, se spala apoi se tau felii.Intr-o oala mai mica se pune 1 l de apa la fiert si

7 voturi    5 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Suc din petale de trandafir rosu

Suc din petale de trandafir rosu

Petalele de trandafir se pun intr-un borcan de sticla, peste care se adauga apa, lamaiile taiate

13 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

    Foarte aromatã, dupã aspect mã atrage...yummy!!!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    Draga mea, iubesc caisele uscate. Cred ca si aceasta bautura este delicioasa!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    Un suc deosebit si aromat!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      sunteti experta in preparate arabesti! e o idee f buna si un preparat sanatos si cred ca si delicios! multa stima!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      Caisele, unele din fructele mele preferate! Pe aici nu avem "folii de caise" si cele uscate sunt "scumpe la vedere"! Eşti un izvor inepuizabil despre ţările arabe, ar trebui sa te numească ambasador!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      PS.In zonele rurale se pronunta"kamardeen" sau"gamardeen"

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

11 voturi

Ingrediente

  • “ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
  • Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
  • Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri
  • prajituri cu crema de “amardeen”
  • inghetate,biscuiti.
  • Avem nevoie de:
  • -1 folie de “amardeen” de 400 grame
  • -1 litru de apa
  • -2-3 linguri de zahar( dupa gust)
  • -1 lingura apa de roze

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte aromatã, dupã aspect mã atrage...yummy!!!

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

0 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
compot de visine