autor:

Risco_Melinda

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu orez

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
Pentru sosul de andive :, 3 andive, 2 linguri de ulei, 1 lingura faina, 4 linguri de smintina sau crem fres la cutiuta ,,250 de ml,,, 2 linguri de zahar, 1 lamie stoarsa, sare, piper, vegeta dupa gust, Pentru orez :, 2 plicuri de orez de 125 G, 2 linguri de smintina, 50 de gm sau 100 cum doriti de salam de pui, 1 lingura de maioneza, patrunjel verde, sare, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Sosul de andive:

Andivele se taie in doua si dupaia le tai bucatele nici mici nici mari, se pune uleiul intr-o oala mica, se adauga andivele si se lasa la calit, cind sunt calite se adauga condimentele si intr-un bol mic se pune faina si se amesteca bine cu smintina, dupa aia se adauga peste andivele calite si condimentate, se lasa pe foc mic circa 5 minute si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund, la sfirsit se adauga zaharul si zeama de lamie si se mai pune pe foc inca 2 minute si este gata.



Orezul :

Se pune ala la fiert intr-o tigae mica, cind e fierbinte se adauga cele doua plicuri de orez si se lasa sa fiarba.

Cind s-a fiert se scurge de apa si se pune orezul intr-un bol, se adauga smintina si maioneza peste ea si se amesteca bine, se condimenteaza si la final adaugam salamul de pui.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi

Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi

Aceasta reteta am luat-o de pe http://amainbucatarie.blogspot.com pt ca mi-a placut mult si mi sa

60 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite

Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite

Si la acest fel de mancare o sa facem o mica introducere. Kabsa este de o mancare care se pregateste

11 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru sosul de andive :
  • 3 andive
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri de smintina sau crem fres la cutiuta ,,250 de ml,,
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lamie stoarsa
  • sare
  • piper
  • vegeta dupa gust
  • Pentru orez :
  • 2 plicuri de orez de 125 G
  • 2 linguri de smintina
  • 50 de gm sau 100 cum doriti de salam de pui
  • 1 lingura de maioneza
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci la Doubletta