Andive cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Andive cu orez

Ingrediente

  • Pentru sosul de andive :
  • 3 andive
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri de smintina sau crem fres la cutiuta ,,250 de ml,,
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lamie stoarsa
  • sare, piper, vegeta dupa gust
  • Pentru orez :
  • 2 plicuri de orez de 125 G
  • 2 linguri de smintina
  • 50 de gm sau 100 cum doriti de salam de pui
  • 1 lingura de maioneza
  • patrunjel verde, sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Sosul de andive:

Andivele se taie in doua si dupaia le tai bucatele nici mici nici mari, se pune uleiul intr-o oala mica, se adauga andivele si se lasa la calit, cind sunt calite se adauga condimentele si intr-un bol mic se pune faina si se amesteca bine cu smintina, dupa aia se adauga peste andivele calite si condimentate, se lasa pe foc mic circa 5 minute si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund, la sfirsit se adauga zaharul si zeama de lamie si se mai pune pe foc inca 2 minute si este gata.

Orezul :

Se pune ala la fiert intr-o tigae mica, cind e fierbinte se adauga cele doua plicuri de orez si se lasa sa fiarba.

Cind s-a fiert se scurge de apa si se pune orezul intr-un bol, se adauga smintina si maioneza peste ea si se amesteca bine, se condimenteaza si la final adaugam salamul de pui.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise