Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua.
Asezonam carnea.
Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile.
Cepele se curata si se taie solzisor.
Scoatem carnea de la prajit pe o farfurie si in grasimea ramasa calim ceapa putin pina devine sticloasa.
Adaugam carnea peste ceapa, apa pina o acopera si o lasam sa fiarba acoperit vreo 30 de minute.
Intre timp punem untul ramas la topit, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem doua polonice de zeama in care fierbe carnea, peste faina, invartind continuu.
Adaugam sosul peste carne , amestecam si adaugam si feliile de lamaie curatate de coaja si de pielite.
Lasam sa mai dea cateva clocote pina se fierb si cartofii in apa cu sare.
Servim pulpele cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde deasupra si cu o salata de sezon.
Eu am servit-o cu salata de cruditati cu leurda.
Pofta mare !
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii