autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Appam

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
1/2 kg orez, 1 nuca de cocos, drojdie, sare, zahar, 1 ceasca de orez gatit

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie orezul in apa timp de 4 ore, dupa care se scurge de apa. Se mixeaza cu nuca de cocos curatata si maruntita in prealabil si cu orezul gatit. Se adauga drojdie, sare, zahar, apa fiarta si se tine asa timp de juamatate de ora. Apoi se adauga si compozitia mixata. Se tine la fermentat timp de 8 ore.
Cand este gata, compozitia se intinde intr-o tigaie si se acopera cu un capac. Se tine la foc timp de 2 miunte. Cand se prepara appam, este necesar sa se prajeasca doar pe o singura parte. Se serveste fierbinte cu cartofi condimentati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Appam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Dulciuri de post

Dulciuri de post

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercaa !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg orez
  • 1 nuca de cocos
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • 1 ceasca de orez gatit

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercaa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu rahat