autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Appam

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
1/2 kg orez, 1 nuca de cocos, drojdie, sare, zahar, 1 ceasca de orez gatit

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie orezul in apa timp de 4 ore, dupa care se scurge de apa. Se mixeaza cu nuca de cocos curatata si maruntita in prealabil si cu orezul gatit. Se adauga drojdie, sare, zahar, apa fiarta si se tine asa timp de juamatate de ora. Apoi se adauga si compozitia mixata. Se tine la fermentat timp de 8 ore.
Cand este gata, compozitia se intinde intr-o tigaie si se acopera cu un capac. Se tine la foc timp de 2 miunte. Cand se prepara appam, este necesar sa se prajeasca doar pe o singura parte. Se serveste fierbinte cu cartofi condimentati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Appam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crinkles

Crinkles

* Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. * Adauga ouale unul cate unul si amesteca

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercaa !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg orez
  • 1 nuca de cocos
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • 1 ceasca de orez gatit

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercaa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
SARLOTA CU RODII