autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ardei kapia la tava cu branza feta, busuioc si masline

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, 1 ½ kg ardei kapia, 1 ½ kg brânza feta, 4 linguri brânza dulce sau brânza Philadelphia, 2 linguri busuioc, tocat fin, 4 linguri ulei de masline, extra virgin, 1 lingurita otet, ½ ardei verde (gras), Sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pâna se înmoaie (la 180°C).
2. Într-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina sare. Se bate cu o lingurita sa se amestece bine.
3. Se ia un alt castron si se pune brânza, cele doua linguri de ulei de masline ramase, ardeiul, si se amesteca bine.
4. Se scot ardeii din cuptor si se acopera cu o folie subtire. Se lasa sa se raceasca. Se înlatura cu atentie pielita, se scot semintele, si se rup în doua cu degetele.
5. Se ia o tava lunga si se captuseste cu o folie subtire ale carei margini sa depaseasca cu 2,5 cm
marginile tavii. Se acopera fundul tavii cu un strat de fileuri de ardei. Se pune peste fileuri putin amestec cu busuioc si apoi un strat subtire de amestec cu branza care se intinde cu o spatula putin unsa cu ulei.

6. Se continua cu alt strat de ardei, amestec cu b si brânza, Se termina c de ardei. Grosimea preparatului trebuie sa fie aproximativ, 6-7 cm. Se baga tava si se lasa 7-8 ore.
7. Se scoate tava din frigider cu putin înainte de servire. Se rastoarna tava pe un fund mare de lemn (tacator) sau pe planseta de bucetarie si se înlatura cu grija astfel ca preparatul sa-si pastreze forma.
8. Se ia un cutit ascutit si se taie felii subtiri. Se servesc cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia la tava cu branza feta, busuioc si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Aperitiv cu spuma de branza

Aperitiv cu spuma de branza

1)Intinzi aluatulintr-o foaie, din acre tai cu gura unui pahar 12 cercuri, ungi formelede minitarte,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
ciuperci umplute

ciuperci umplute

Se rup cotoarele ciupercilor si se taie cuburi mici, apoi se taie la fel si rosiile si se amesteca

7 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 1 ½ kg ardei kapia
  • 1 ½ kg brânza feta
  • 4 linguri brânza dulce sau brânza Philadelphia
  • 2 linguri busuioc
  • tocat fin
  • 4 linguri ulei de masline
  • extra virgin
  • 1 lingurita otet
  • ½ ardei verde (gras)
  • Sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Bruschete cu rosii si ardei