Ardei kapia la tava cu branza feta, busuioc si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • 1 ½ kg ardei kapia
  • 1 ½ kg brânza feta
  • 4 linguri brânza dulce sau brânza Philadelphia
  • 2 linguri busuioc, tocat fin
  • 4 linguri ulei de masline, extra virgin
  • 1 lingurita otet
  • ½ ardei verde (gras)
  • Sare

Mod de preparare

1. Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pâna se înmoaie (la 180°C).

2. Într-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina sare. Se bate cu o lingurita sa se amestece bine.

3. Se ia un alt castron si se pune brânza, cele doua linguri de ulei de masline ramase, ardeiul, si se amesteca bine.

4. Se scot ardeii din cuptor si se acopera cu o folie subtire. Se lasa sa se raceasca. Se înlatura cu atentie pielita, se scot semintele, si se rup în doua cu degetele.

5. Se ia o tava lunga si se captuseste cu o folie subtire ale carei margini sa depaseasca cu 2,5 cm

marginile tavii. Se acopera fundul tavii cu un strat de fileuri de ardei. Se pune peste fileuri putin amestec cu busuioc si apoi un strat subtire de amestec cu branza care se intinde cu o spatula putin unsa cu ulei.

6. Se continua cu alt strat de ardei, amestec cu b si brânza, Se termina c de ardei. Grosimea preparatului trebuie sa fie aproximativ, 6-7 cm. Se baga tava si se lasa 7-8 ore.

7. Se scoate tava din frigider cu putin înainte de servire. Se rastoarna tava pe un fund mare de lemn (tacator) sau pe planseta de bucetarie si se înlatura cu grija astfel ca preparatul sa-si pastreze forma.

8. Se ia un cutit ascutit si se taie felii subtiri. Se servesc cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise