autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2017

Ingrediente
3 ardei mari grasi rosii, 6 linguri de cus-cus(cu ou), 300 g carne tocata de curcan, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ou, patrunjel si marar verde, sare, piper, 1 lingurita de amestec de legume deshidratate, 1 lingura de amestec de condimente (maghiran, dafin, piper, oregano), ulei, 2 linguri de pasta de tomate, cateva boabe de piper, 2-3 frunze de dafin

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele.



Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.



Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin.



Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Porc cu ceapa carmelizata

Porc cu ceapa carmelizata

1. Se taie fiecare ceapa in 6 bucati.Se pipereaza si se sareaza carnea dupa gust. 2. Se unge o tigaie

3 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulie

Ciorba de gulie

Se curata legumele de coaja si se dau prin razatoarea mare, doar cartofii se taie cuburi. Se incinge

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 ardei mari grasi rosii
  • 6 linguri de cus-cus(cu ou)
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de amestec de legume deshidratate
  • 1 lingura de amestec de condimente (maghiran
  • dafin
  • piper
  • oregano)
  • ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de ciuperci