Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale.
Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele.
Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.
Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin.
Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii