Ingrediente
-6 ardei capia, -250 gr ricotta, -150gr branza burduf, -2 oua, -3 linguri faina, -ulei pentru prajit.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed . In acest fel ii vom putea curata mai usor.
Pana se racesc ardei facem umplutura : amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine. Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie .
Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte . Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.
Pregatim un vas cu faina si batem ouale cu o furculita . Intr-o tigaie mare punem ulei la incins .
Dam fiecare ardei prin faina si ou de doua ori (faina –ou-faina-ou) si prajim in ulei incins.
Sunt buni atat calzi cat si reci.