autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu forta

Autor: Cornel Neag (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornel Neag (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2006

Ingrediente
20 de ardei grasi de marime potrivita, 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure, o ceapa mare(aprox. 100g), 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii), 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung), o legatura de patrunjel verde, sare,piper,boia de ardei dulce, o lingurita de legume deshidratate(optional)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

160 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala ,se decupeaza in jurul cotorului, se curata de seminte ,pastrandu-se capacul
Ciupercile se taie in patratele de dimensiuni mici(dupa ce ,in prealabil s-au spalat in jet de apa)
Ceapa se taie cubulete de dimensiuni cat mai mici
Orezul se spala in mai multe ape
Patrunjelul se toaca (nu foarte marunt)
2/3 din cantitatea de unt, se topeste intr-un vas semiadanc in care se caleste o cantitate de 2/3 din ceapa taiata marunt pana cand ceapa devine transparenta dupa care se adauga orezul care se caleste la foc moderat pana cand si acesta devine transparent,iar apoi se adauga ciupercile car4e se calesc la foc iute un minut , dupa care se adauga o lingura de legume deshidratate, boia de ardei ,sare si piper dupa gust.
Rosiile se decojesc si se taie in cubulete de dimensiuni cat mai mici si se calesc impreuna cu ceapa ramasa in untul ramas si se codimenteaza cu sare, pipersi boia dupa gust.
Ardeii se asaza intr-un vas potrivit ,se umplu cu copozitia formata din ciuperci si orez si se acopera cu capacele rezultate in urma curatarii ardeilor.
Peste ardeii astfel umpluti,se toarna sosul de rosii si se completeaza cu apa pana acestia sunt acoperiti.
Vasul se introduce in cuptorul incins la foc mediu pentru o perioada de 30 min.
La sfarsit se adauga patrunjelul verde.
Se pot servi cu smantana.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu forta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

  • lils145 , 01 februarie 2009

    Au iesit foarte buni!!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

160 voturi

Ingrediente

  • 20 de ardei grasi de marime potrivita
  • 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure
  • o ceapa mare(aprox. 100g)
  • 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii)
  • 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung)
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare,piper,boia de ardei dulce
  • o lingurita de legume deshidratate(optional)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Papricas de fasole verde cu carnati