autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu forta

Autor: Cornel Neag (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornel Neag (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2006

Ingrediente
20 de ardei grasi de marime potrivita, 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure, o ceapa mare(aprox. 100g), 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii), 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung), o legatura de patrunjel verde, sare, de ardei dulce, o lingurita de legume deshidratate(optional)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

160 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala ,se decupeaza in jurul cotorului, se curata de seminte ,pastrandu-se capacul
Ciupercile se taie in patratele de dimensiuni mici(dupa ce ,in prealabil s-au spalat in jet de apa)
Ceapa se taie cubulete de dimensiuni cat mai mici
Orezul se spala in mai multe ape
Patrunjelul se toaca (nu foarte marunt)
2/3 din cantitatea de unt, se topeste intr-un vas semiadanc in care se caleste o cantitate de 2/3 din ceapa taiata marunt pana cand ceapa devine transparenta dupa care se adauga orezul care se caleste la foc moderat pana cand si acesta devine transparent,iar apoi se adauga ciupercile car4e se calesc la foc iute un minut , dupa care se adauga o lingura de legume deshidratate, boia de ardei ,sare si piper dupa gust.
Rosiile se decojesc si se taie in cubulete de dimensiuni cat mai mici si se calesc impreuna cu ceapa ramasa in untul ramas si se codimenteaza cu sare, pipersi boia dupa gust.
Ardeii se asaza intr-un vas potrivit ,se umplu cu copozitia formata din ciuperci si orez si se acopera cu capacele rezultate in urma curatarii ardeilor.
Peste ardeii astfel umpluti,se toarna sosul de rosii si se completeaza cu apa pana acestia sunt acoperiti.
Vasul se introduce in cuptorul incins la foc mediu pentru o perioada de 30 min.
La sfarsit se adauga patrunjelul verde.
Se pot servi cu smantana.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu forta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

24 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    lils145 , 01 februarie 2009

    Au iesit foarte buni!!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

160 voturi

Ingrediente

  • 20 de ardei grasi de marime potrivita
  • 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure
  • o ceapa mare(aprox. 100g)
  • 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii)
  • 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung)
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare, de ardei dulce
  • o lingurita de legume deshidratate(optional)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Piure de mazare cu leurda