Ardei umpluti cu forta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 de ardei grasi de marime potrivita
  • 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure
  • o ceapa mare(aprox. 100g)
  • 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii)
  • 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung)
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare,piper,boia de ardei dulce
  • o lingurita de legume deshidratate(optional)

Mod de preparare

Ardeii se spala ,se decupeaza in jurul cotorului, se curata de seminte ,pastrandu-se capacul

Ciupercile se taie in patratele de dimensiuni mici(dupa ce ,in prealabil s-au spalat in jet de apa)

Ceapa se taie cubulete de dimensiuni cat mai mici

Orezul se spala in mai multe ape

Patrunjelul se toaca (nu foarte marunt)

2/3 din cantitatea de unt, se topeste intr-un vas semiadanc in care se caleste o cantitate de 2/3 din ceapa taiata marunt pana cand ceapa devine transparenta dupa care se adauga orezul care se caleste la foc moderat pana cand si acesta devine transparent,iar apoi se adauga ciupercile car4e se calesc la foc iute un minut , dupa care se adauga o lingura de legume deshidratate, boia de ardei ,sare si piper dupa gust.

Rosiile se decojesc si se taie in cubulete de dimensiuni cat mai mici si se calesc impreuna cu ceapa ramasa in untul ramas si se codimenteaza cu sare, pipersi boia dupa gust.

Ardeii se asaza intr-un vas potrivit ,se umplu cu copozitia formata din ciuperci si orez si se acopera cu capacele rezultate in urma curatarii ardeilor.

Peste ardeii astfel umpluti,se toarna sosul de rosii si se completeaza cu apa pana acestia sunt acoperiti.

Vasul se introduce in cuptorul incins la foc mediu pentru o perioada de 30 min.

La sfarsit se adauga patrunjelul verde.

Se pot servi cu smantana.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise