autor:

Fara foto

» » Retete la gratar

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Autor: Mihai T. Ioan (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihai T. Ioan (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
Pentru şase persoane:, -şase ardei graşi pântecoşi, -şase cartofi roşii dolofani, -şase linguri de urdă proaspătă, -şase linguri de telemea de oaie, -şase felii de costiţă afumată, -şase ciuperci de prun cu carnea fragedă, -douăsprezece linguri de smântână nefermentată, sau mai multe, după gust, -trei roşii cu carne tare, de mărime medie, -o legătură de mărar, -o legătură de pătrunjel verde, -condimente: sare. piper, cimbru uscat,chimion, -ulei de porumb pentru uns legumele şi discul

Dificultate: Medie Timp: 1h

90 voturi

Mod de preparare

Important:
Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică degajarea bioxidului de carbon ce pătrunde in alimentele gătite. Este cunoscut efectul cancerigen al gazelor emanate din cărbune. O altă variantă mai sănătoasă este să folosiţi drept combustibil la grătarul clasic lemn uscat de esenţă tare, curpeni de viţă şi crengi uscate de măr ori prun.
Preparare:
Cartofii se spală şi se zvântă cu un şervet uscat.
Ardeii se curăţă de cotor , seminţe şi vinişoarele albe de creştere, se spală sub jet de apă, se zvântă cu un şervet uscat.
Din brânză, urdă, costiţa tăiată zaruri, ciupercile feliate fin, şase linguri de smântână şi o lingură de ulei se freacă o pastă omogenă. Se asezonează cu sare, piper, cimbru uscat, chimion bătut în mojar (după gust) mărar tocat fin.
Cu această pastă se umplu ardeii vârtos şi se căpăcesc cu feliuţe de tomate
Atât ardeii umpluţi cât şi cartofii se pensulează cu un amestec bine bătut de ulei, sare, piper.
Pe discul bine încins, uns la rândul său cu ulei, se aşează întâi cartofii, iar după douăzeci de minute se pun şi ardeii.
Pentru a controla temperatura discului se dirijează focul de supt el în aşa fel încât uleiul de pe suprafaţa sa să nu fumege. Se întorc ardeii şi cartofii sistematic pe toate părţile pentru a se coace uniform.
În momentul în care umplutura ardeiului devine păstoasă se scot cartofii şi ardeii pe un platou.
Cartofii se învelesc individual în folie de aluminiu, se crestează superficial la parte superioară în formă de cruce, apoi se strâng cu degetele de partea inferioară. Cartoful bine copt se va deschide ca o floare lăsând expus interiorul plin de abur aromat. Se toarnă în fiecare cartof câte o lingură de smântână se asezonează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Ardeii fierbinţi se însoţesc de cartofi, adîugând ketchup, ori un sos pasat făcut din tot felul de legume coapte, asezonate cu sare, piper,oţet balsamic, ulei de măsline şi opţional usuroi şi oregano.
Aceste preparate se servesc fierbinţi, o dată răcite îşi pierd savoarea.
Notă: am participat cu acest preparat la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa de Banat- Timişoara şi am cucerit cupa Radu Anton Roman şi medalia de aur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Cartofi la gratar

Cartofi la gratar

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sarea, cimbrul si piperul. Dupa ce s-au fiert de tot,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Frigarui de pui Fancy

Frigarui de pui Fancy

Taiem pieptul de pui in cubulete. Zdrobim usturoiul cu sare, apoi adaugam condimentele, uleiul de

4 voturi    2 comentarii
59 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinu , 28 iunie 2017

    N-am inteles contributia bioxidului de carbon.Acest gaz il expiram cu totii. Cat despre grasimea care curge din carnea pusa pe gratar, adevarat ca se formeaza acroleina care este cam cancerigena...

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    O reteta foarte delicioasa,dar mai ales sanatoasa!Felicitari!

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    ce sa zic o reteta la care nu ai ce faci decat sa scoti palaria daca ai; extrem de bine explicata

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Foarte buni!***** Felicitari pentru cupa si medalia de aur!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O reteta de nota 10 cu felicitari !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Medalia de aur si din partea mea.*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Cand mai faci asa o bunatate ???, poate voi fi prin preajma !?.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

90 voturi

Ingrediente

  • Pentru şase persoane:
  • -şase ardei graşi pântecoşi
  • -şase cartofi roşii dolofani
  • -şase linguri de urdă proaspătă
  • -şase linguri de telemea de oaie
  • -şase felii de costiţă afumată
  • -şase ciuperci de prun cu carnea fragedă
  • -douăsprezece linguri de smântână nefermentată
  • sau mai multe
  • după gust
  • -trei roşii cu carne tare
  • de mărime medie
  • -o legătură de mărar
  • -o legătură de pătrunjel verde
  • -condimente: sare. piper
  • cimbru uscat,chimion
  • -ulei de porumb pentru uns legumele şi discul

Raporteaza reteta

Dinu

N-am inteles contributia bioxidului de carbon.Acest gaz il expiram cu totii. Cat despre grasimea care curge din carnea pusa pe gratar, adevarat ca se formeaza acroleina care este cam cancerigena...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Frigarui cu sos Tzatziki