autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

ARICI POGONICI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
350 ml de lapte, 1 ou, 1 lingura de ulei, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 1 kg. de farina, 1 plic de drojdie uscata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din incredientele de mai sus.
Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.
Apoi cu o foarfeca se taie tepii ariciului. Se pun ochi din piper si gura din morcov.
Se dau la cuptor pt 20 minute la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "ARICI POGONICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si stafide

Clatite cu branza si stafide

Pentru compozitie: Se bat ouale spuma se adauga laptele,un varf de sare, esenta de rom,uleiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bilute cu visine

Bilute cu visine

Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

    Cred ca fetitei mele o sa-i placa la nebunie.

  • Fara foto

    sup3rba , 09 februarie 2010

    aceste poze imi apartin mie..si nu acestei doamne de pot sa o numesc asa...:((

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Sunt tare dragalasi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte ingenios

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      fantastic!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Arata super si cred ca sunt si deliciosi.Foarte ingeniosi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Arata super si cred ca sunt si deliciosi.Foarte ingeniosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Arata super bine...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Interesanti arici!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Foarte frumoşi ariceii, sunt tentanţi pentru copii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      foarte frumosi aricii!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Minunat arici!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Arata bine,cred ca sunt si gustosi...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Sunt haioase rau,am sa fac si eu si ce idee ingenioasa ati avut,super-haioase si cred ca sunt si super-gustoase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Arata bine ca produs final!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Arata bine ca produs final!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      e ca un aluat de paine imbunatatit, dar mie imi plac preparatele din aluat

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Cam simplu. Daca doresti sa cauti pe un blog, gasesti ceva asemanator dar mai.. impodobit. Oricum, am mai specificat: apreciez munca indiferent din ce tara vine sau este. Cu plagiatul nu prea ma impac!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Arata grozav, sunt curioasa si ce gust are.Nemaipomenit, chiar imi place.

    • Fara foto

      SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

      Arata nemaipomenit. Sigur am sa le fac si eu, par delicioase. Cred ca ar fi grozav daca am adauga si niste cascaval ras in aluat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 350 ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg. de farina
  • 1 plic de drojdie uscata

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Lucica (Chef de cuisine)

Cred ca fetitei mele o sa-i placa la nebunie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu struguri si mar