autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 20 aripioare de pui,, 2 catei de usturoi ,, 100ml.vin alb,, 3 linguri suc de lamaie,, piper,, sare,, 3 linguri ulei de masline,, 3 crengute rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220*C. Se spala aripioarele, se usuca cu un servet de bucatarie si se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca vinul, sucul de lamaie, usturoiul, uleiul, 1 lingurita sare si putin piper, se aleg acele de rozmarin de la 2 crengute, se taie, se incorporeaza in marinata care se toarna peste aripile de pui. Se pune a treia crenguta de rozmarin printre aripioare si se pune tava in cuptor. Se lasa cc.40minute .
Aripioarele de pui se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc cu paine alba si salata verde. Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Karniyarik

Karniyarik

Se curata vinetele de coaja,dar nu de tot un rand de coaja se ia unul se lasa,iar un rand se ia unul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paste cu pui și ciuperci

Paste cu pui și ciuperci

După câteva săptămâni agitate, în care am lipsit din spațiul online, revin cu o reteță pentru

7 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 20 aripioare de pui,
  • 2 catei de usturoi ,
  • 100ml.vin alb,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • piper,
  • sare,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 crengute rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor