autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 20 aripioare de pui,, 2 catei de usturoi ,, 100ml.vin alb,, 3 linguri suc de lamaie,, piper,, sare,, 3 linguri ulei de masline,, 3 crengute rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220*C. Se spala aripioarele, se usuca cu un servet de bucatarie si se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca vinul, sucul de lamaie, usturoiul, uleiul, 1 lingurita sare si putin piper, se aleg acele de rozmarin de la 2 crengute, se taie, se incorporeaza in marinata care se toarna peste aripile de pui. Se pune a treia crenguta de rozmarin printre aripioare si se pune tava in cuptor. Se lasa cc.40minute .
Aripioarele de pui se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc cu paine alba si salata verde. Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in bucatele sau in fasii Tocam cepa solzisori. Taiem fin usturoiul. Pasul

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite. Decojim morcovul, il dam pe

6 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 20 aripioare de pui,
  • 2 catei de usturoi ,
  • 100ml.vin alb,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • piper,
  • sare,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 crengute rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui