autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 20 aripioare de pui,, 2 catei de usturoi ,, 100ml.vin alb,, 3 linguri suc de lamaie,, piper,, sare,, 3 linguri ulei de masline,, 3 crengute rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220*C. Se spala aripioarele, se usuca cu un servet de bucatarie si se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca vinul, sucul de lamaie, usturoiul, uleiul, 1 lingurita sare si putin piper, se aleg acele de rozmarin de la 2 crengute, se taie, se incorporeaza in marinata care se toarna peste aripile de pui. Se pune a treia crenguta de rozmarin printre aripioare si se pune tava in cuptor. Se lasa cc.40minute .
Aripioarele de pui se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc cu paine alba si salata verde. Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 20 aripioare de pui,
  • 2 catei de usturoi ,
  • 100ml.vin alb,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • piper,
  • sare,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 crengute rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume