autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
20 aripioare de pui, 2 catei de usturoi, 100 ml vin alb, 3 linguri zeama de lamaie, piper, sare, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura ulei aromat, 3 crengute rozmarin.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220°C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca vinul, zeama de lamaie, usturoiul, uleiul, 1 lingurita de sare si putin piper, se aleg acele de rozmarin de la doua crengute, se taie si se incorporeaza in marinata care se toarna peste aripile de pui. Se pune intre aripioare a treia crenguta de rozmarin, intreaga, se baga la cuptor, se lasa 30-40 de minute, se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc cu paine alba si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui la cuptor

Snitel din piept de pui la cuptor

Feliile de pui se bat cu ciocanul de carne , se condimenteaza apoi se ung cu ulei . Se lasa 10 minute

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Degetele de pui

Degetele de pui

Am taiat puiul fasiute si l-am "marinat" in niste condimente si delikat.Intr-un castron am batut

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pasare cu conchiglie si zarzavat