autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Aripioare de pui cu varza de Brussels , unt si lamaie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2006

Ingrediente
(4portii):12 aripioare de pui, 500gr. varza de Brussels, 50gr. unt, 50ml. ulei, 50 gr. ardei colorat (verde, rosu, galben), 1lamaie, 1gr. piper, 20gr. sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Varza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu putina sare si se scurge. Daca folositi varza congelata, aceasta nu mai trebuie fiarta.
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga varza de Brussels si 1/2 din cantitatile de sare si piper. Se calesc putin si se stoarce deasupra 1/2 lamaie.
Aripioarele se condimenteaza si se pun intr-o tava cu ulei si putina apa. Se introduc la cuptor pentru 25-30 minute, la foc potrivit.
Preparatul se serveste pe platou sau farfurie, pe frunze de salata, cu decor din ardei colorat si feliute de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu varza de Brussels , unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Snitele de pui

Snitele de pui

1) Se fac taieturi fine pe filetele de pui si se freaca cu sare si piper. 2) Se trec filetele

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • (4portii):12 aripioare de pui
  • 500gr. varza de Brussels
  • 50gr. unt
  • 50ml. ulei
  • 50 gr. ardei colorat (verde
  • rosu
  • galben)
  • 1lamaie
  • 1gr. piper
  • 20gr. sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Un pranz rapid