autor:

Fara foto

» » Fripturi

Aripioare la cuptor cu legume

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
Pentru 2-3 portii avem nevoie de : 7-8 aripioare de pui, 50ml ulei, 50 ml vin alb, 50 ml apa, o lingura de sos de soia, un catel de usturoi, boia, sare, piper, verdeata maruntita ( patrunjel, telina si salvie verde am pus eu )., , Legume : 300 grame de mazare verde, 4 morcovi medii, 250 grame ciuperci forestiere asortate ( galbiori, ghebe, champinioane o lingura ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

16 voturi

Mod de preparare

Preparare : spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora. Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul la cuptor.
Se pun la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Intre timp ne ocupam de legume, pregatim mazarea si ciupercile.
Le punem la foc cu o canita de apa si o lingura de ulei de masline, asezonate cu sare si piper. Nu am pus alte arome pentru ca ciupercile sunt foarte aromate si nu mai trebuie nimic in plus . Se combina foarte bine cu aripioarele crocante, este o masa foarte lejera dar plina de arome, am presarat peste el putin marar atat pentru decor cat si pentru aroma care imi place foarte mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichile se prajesc in friteuza sau in tigaie, legumele se toaca marunt, se calesc in ulei de

0 voturi    2 comentarii
15 min
Fripturi
Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

Deocamdata pregatim cascavalul cu rozmarinul, tocam rozmarinul si intr-o farfurie punem: ¾ din cascaval,

32 voturi    24 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Hmmm, ce bine arata!!!

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare bine mai arata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un deliciu! Foarte aromate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      E o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Delicios.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bune! Imi plac aripioarele foarte mult!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bun!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2-3 portii avem nevoie de : 7-8 aripioare de pui
  • 50ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • o lingura de sos de soia
  • un catel de usturoi
  • boia
  • sare
  • piper
  • verdeata maruntita ( patrunjel
  • telina si salvie verde am pus eu ).
  • Legume : 300 grame de mazare verde
  • 4 morcovi medii
  • 250 grame ciuperci forestiere asortate ( galbiori
  • ghebe
  • champinioane o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm, ce bine arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cartofi taranesti