autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aspic cu gelatină fără oase

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 1 kg aspic:, 60-80 g gelatină, 2 I apă, 150 g carne de vacă fără oase, 2-3 albuşuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g telină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2-3 fire tarhon, otet şi sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie zarzavatul felii şi se pune la fiert în apă cu sare. Dupa ce a fiert 10-20 minute, se pune gelatină spălată în apă rece şi se amestecă pâna da în fiert. Imediat ce a dat în fiert, se trage de pe foc şi se răceşte puţin, atât cât poate suporta degetul. Intre timp se toacă carnea, se pune sare, piper, foi de dafin, cotoarele de tarhon, vinul, oţetul, albuşul, se amestecă şi se omogenizează compoziţia. Peste aceasta compoziţie se toarnă puţin câte puţin aspicul cald, amestecând bine până la omogenizare. Se pune apoi la fiert la foc moderat. Nu se mai amestecă şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia, apoi se strecoară şi se pune la rece, folosindu-se la glasare şi la ornare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu gelatină fără oase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de carne

Rulada de carne

1 kg. carne tocata se amesteca cu 2 oua crude,sare,piper si 2 felii de paine inmuiate in lapte(stoarse),compozitia

12 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob cu ficat de pui si ciuperci

Drob cu ficat de pui si ciuperci

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî

12 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 1 kg aspic:
  • 60-80 g gelatină
  • 2 I apă
  • 150 g carne de vacă fără oase
  • 2-3 albuşuri
  • 50 g ceapă
  • 50 g morcovi
  • 50 g telină
  • o foaie de dafin
  • 100 ml vin
  • 20 ml coniac
  • 10 boabe piper
  • 2-3 fire tarhon
  • otet şi sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
snitele din piept de pui