autor:

Simona

» » Aperitive

Baba ghanoush

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
2 vinete potrivit de mari, 4 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri tahini (pasta de susan), 1 ceapă mica (opţional), pătrunjel proaspăt, sare şi piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Coaceţi vinetele până când coaja s-a înnegrit şi miezul s-a înmuiat.
Introduceţi vinetele timp de 1 minut în apă foarte rece.
Curăţaţi coaja vinetelor şi puneţi-le la scurs într-o sită timp de 15 minute.
Pasaţi vinetele cu cutitul de lemn sau in blender.
Amestecaţi pasta de vinete cu usturoiul pisat, zeamă de lămâie, uleiul de măsline, tahini, ceapa, frunze de pătrunjel tocat, sare şi piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ghanoush" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute din cous-cous

Chiftelute din cous-cous

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare. Intre timp am pregatit

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Drob de vinete

Drob de vinete

Vinetele se spala si se curate de coaja,apoi se taie cubulete,se presara cu sare si se lasa la scurs

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Russo , 29 martie 2014

    este adevarat,dar deja am mancat nu are acelasi gust puternic ca ale noastre,dar mi-am satisfacut pofta de urzici.sunt rare in zona aceasta ,nu-mi venea sa cred cand le-am gasit.si am facut o mamaliguta si 2 oua ochiuri si am mancat ca la Mama acasa.

  • Fara foto

    Madalina Russo , 10 martie 2014

    moltto buono.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 1 ceapă mica (opţional)
  • pătrunjel proaspăt
  • sare şi piper

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

12 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de cartofi