autor:

Camelia

» » Dulciuri diverse

Baclava inghetata

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Ingrediente
1 pachet foi de aluat, 70 gr unt topit, 1 cana alune nesarate si nuci, 1 cutie medie de inghetata de vanilie, Pentru sirop:, 8 linguri de zahar, 2 linguri de miere, 1 lingura scortisoara macinata, 2 linguri esenta de vanilie, sucul de la 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine de tot.

Topim untul. Cu un cutit am tocat putin nucile si alunele. Cu o pensula ungem pe rand cate o foaie cu unt iar apoi presaram nucile si alunele. Procedam astfel cu fiecare foaie pana avem un strat de 8 foi. Se taie patratul foii in triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 150 grade C. Captusim o tava cu hartie de copt si le coacem aproximativ 20 de minute la 150 grade C. Le supraveghem ca sa nu se arda. Trebuie sa prinda o culoare aurie la suprafata.

Intre timp facem siropul. Punem intr-o craticioara cele 8 linguri de zahar, mierea, scortisoara, esenta de vanilie si sucul de la o portocala. Lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa. Amestecam continuu. Luam craticioara de pe foc si o lasam deoparte.

Scoatem triunghiurile din cuptor si le ungem bine cu sirop. Lasam putin sa se raceasca. Intre timp scoatem inghetata, o desfacem din folie si o taiem in triunghiuri mici. Punem un triunghi de baclava jos, apoi un triunghi de inghetata si inca un triunghi de baclava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu portocala si nuci

Chec cu portocala si nuci

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuma tare. Peste galbenusuri

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta cu sos de capsuni

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute. frisca amestecata cu laptele,zaharul

9 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet foi de aluat
  • 70 gr unt topit
  • 1 cana alune nesarate si nuci
  • 1 cutie medie de inghetata de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • sucul de la 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine