autor:

diana paula

» » Aluaturi si Foietaje

baigli cu nuca

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 sucituri:, 1 kg faina, 400 gr untura, 200 gr zahar, 500 ml smantana, coaja de la o lamaie, 3 oua, 1 plic praf de copt, 20 gr drojdie, 2 oua pentru uns suciturile, , Ingrediente pentru umplutura :, 500 gr nuca, 500 gr mac, 800 gr zahar, 200 ml lapte fierbinte, 1 mar, coaja rasa de la o lamaie, facultativ 100 gr stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Prepararea aluatului :

La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati egale

Prepararea umpluturii :

Macinam nuca si o amestecam cu 400 gr zahar, adaugam la el coaja de lamaie rasa . Cei 100 ml lapte il punem la infierbantat si apoi il turnam peste nuca si adaugam si stafidele daca dorim. Punem vasul cu nuca la foc , unde il vom tine pret de 5 minute amestecand incontinu.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Macul il macinam cu 200 gr zahar .Il punem intr-un vas si adaugam la el restul de 200 gr zahar , coaja de lamaie. Infierbantam 100 ml lapte il turnam peste mac ,punem vasul la foc si fierbem compozitia timp de 5 minute amestecand incontinu.La compozitia de mac adaugam 1 mar razuit , prin adaugarea acestuia compozitia va fi mult mai pufoasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Va recomand , sa incepeti mai intai cu prepararea umpluturii.
Cum procedam pe mai departe . Intindem cele 4 bucati de aluat , asezam umplutura deasupra ,pe fiecare si incepem sa sucim , avand grija ca in timpul sucirii capetele sa le bagam. Se aseaza in forme , sau in tava (dar atunci sa le puneti la distanta una de cealalta , deoarece in timpul coacerii ele mai cresc) si cu o furculita le impungeti in 3 4 locuri . Suciturile se ung deasupra cu galbenus de ou , se lasa la odihnit pret de 5 minute in tava apoi se ung cu albus de ou si se da la cuptor.
Se coace timp de 1 ora la 250 grade .
Pofta buna..
Daca ti-a placut reteta noastra "baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ingredientele se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se adauga faina, iar in mijlocul fainii

11 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bellakauf , 27 septembrie 2013

    Multumesc :)

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    yammy!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Merita incercat !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Mmmmmmmmm, o bunatate!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Interesanta reteta. Merita de incercat. Mmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 sucituri:
  • 1 kg faina
  • 400 gr untura
  • 200 gr zahar
  • 500 ml smantana
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr drojdie
  • 2 oua pentru uns suciturile
  • Ingrediente pentru umplutura :
  • 500 gr nuca
  • 500 gr mac
  • 800 gr zahar
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 1 mar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • facultativ 100 gr stafide

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

bellakauf

Multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Merdenele cu branza