autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Balmos ca in Maramures

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Ingrediente
1 kg faina de malai, 200 g unt, 2 litri smantana, Sare, , 1,5 l lapte acru - pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza si in bucatariile moderne.



Se pune la topit untul, in ceaun, la foc mic, apoi se adauga smantana si sarea si se amesteca bine.



Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat malaiul si se amesteca pana iese la suprafata untul.





Se lasa la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crusta).



Se serveste cu lapte acru.



Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.



Reteta traditionala ”Balmos ca in Maramures” a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos ca in Maramures" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Si nu iese prea gras , fiert in atata smantana si unt ? La noi se fierbe in jintita( jintuiala) de oaie.... Este tare bun balmosul.....daca nu il mancam prea des !

  • 1 comentariu

  • Sidonia Toncean , 17 noiembrie 2014

    Si nu iese prea gras , fiert in atata smantana si unt ? La noi se fierbe in jintita( jintuiala) de oaie.... Este tare bun balmosul.....daca nu il mancam prea des !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina de malai
  • 200 g unt
  • 2 litri smantana
  • Sare
  • 1,5 l lapte acru - pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval pane surpriza