Dupa ce au fost curatate de coaja, bananele se taie in rondele de 1,5 cm (in cazul bananei plante) sau de 2 cm (in cazul bananei fruct). Se sareaza.
Separat se pregateste sosul: se taie rosiile cubulete, iar ceapa si ardeiul verde in rondele subtiri. Se pun pe foc, la inabusit, in ulei. Se adauga carnea de porc/vita taiata cubulete mici, precum si ardeiul iute taiat marunt. Se adauga 250 ml apa, piper si sare dupa gust. Cind toata compozitia a scazut se ia de pe foc si se transfera intr-un bol.
In ulei incins se prajesc bananele pina capata o culoare aurie. Atentie, in cazul bananei fruct, care se inmoaie rapid la caldura, recomandam prajirea timp de 5 secunde.
Se serveste cald, in boluri separate bananele de sosul cu carne.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii