autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

BANANE PLANTE

Autor: Delia Racoveanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Antile


    Reteta postata pe: 25 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia Racoveanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Antile


Reteta postata pe: 25 iulie 2006

Ingrediente
4 banane plante (leguma - seamana cu dovleacul la interior, coaja fiind maro inchis. Daca nu gasiti folositi 5-6 banane fruct mai verzi., , 1/2 kg pulpa de porc/vita, 2-3 cepe, 4 rosii coapte, 1 ardei verde, 1 ardei iute, 1 ligura sos de rosii, piper, sare, ulei (2-3 linguri)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Dupa ce au fost curatate de coaja, bananele se taie in rondele de 1,5 cm (in cazul bananei plante) sau de 2 cm (in cazul bananei fruct). Se sareaza.

Separat se pregateste sosul: se taie rosiile cubulete, iar ceapa si ardeiul verde in rondele subtiri. Se pun pe foc, la inabusit, in ulei. Se adauga carnea de porc/vita taiata cubulete mici, precum si ardeiul iute taiat marunt. Se adauga 250 ml apa, piper si sare dupa gust. Cind toata compozitia a scazut se ia de pe foc si se transfera intr-un bol.

In ulei incins se prajesc bananele pina capata o culoare aurie. Atentie, in cazul bananei fruct, care se inmoaie rapid la caldura, recomandam prajirea timp de 5 secunde.

Se serveste cald, in boluri separate bananele de sosul cu carne.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "BANANE PLANTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesanta reteta !

  • ELENA

    ELENA (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Extra bun, am facut, excelent.

  • Fara foto

    elena , 15 septembrie 2009

    Foarte buna mancarea, am incercat si a iesit ok.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Cred ca vorbesti despre pantains, care sunt un tip de banane care nu se gasesc in romania si care se foloseswc pentru gatit, se fac chips-uri si chiar piure, la noi pot fi inlocuite cu banane foarte verzi, alea de-ti fac gura punga. Mie mi-a recomandat asta o prietena ce nu traieste pe plaiuri mioritice. Dar narturisesc ca nu am incercat inca. Si asta pentru ca nu am gasit banane asa verzi in bananierii nostri. Dar cu prima ocazie am sa incerc. Am gasit banane asa verzi la engros, dar trebuie sa cumpar toate cele 15 kg si ceva, ceea e e cam tare. Chiar daca am fi o familie de holerici, ca sa nu am exprim altefel.

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Cred ca este o mancare gustoasa. Sunt curioasa cum arata "banana planta" sau "banana fruct" cum este mentionata la sfarsitul retetei.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      E prima data cand aud de banane plante. Unde le gasesti?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 4 banane plante (leguma - seamana cu dovleacul la interior
  • coaja fiind maro inchis. Daca nu gasiti folositi 5-6 banane fruct mai verzi.
  • 1/2 kg pulpa de porc/vita
  • 2-3 cepe
  • 4 rosii coapte
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei iute
  • 1 ligura sos de rosii
  • piper
  • sare
  • ulei (2-3 linguri)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui, copt