autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Paste si pizza

Bavette cu dovlecei si ciuperci

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2011

Ingrediente
- un pachet de bavette (paste lungi, asemănătoare cu spaghetti, dar late în loc de rotunde în secțiune), - 2 dovlecei, - 1 ardei verde, - ciuperci (congelate), - ceapă verde (congelată), - usturoi, - pastă de gogoşari, - un pic de bulion

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Săptămâna aceasta a început Postul Crăciunului, așa că m-am gândit să vă împărtășesc o rețetă delicioasă de post sau, de ce nu, pentru o cină ușoară de vineri.
Legumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul, ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se lasă 10-15 minute să fiarbă (dacă scade prea mult sosul mai adăugaţi apă sau bulion).
Pastele fierte şi strecurate le-am turnat peste sos, le-am amestecat şi am pus sare, piper, oregano şi busuioc. Pentru un gust mai bun am pisat un căţel de usturoi.
Să aveți poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavette cu dovlecei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Taglioni cu rosii

Taglioni cu rosii

Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de

4 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza
Gnocchi cu rosii si mozzarella la cuptor

Gnocchi cu rosii si mozzarella la cuptor

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt si usturoiul

3 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gina Rablau , 18 noiembrie 2013

    Daca ai adaugat bulion, nu ar trebui sa iasa mai rosie la culoare?

  • Gina_Rablau

    Gina_Rablau (Maestru bucatar) , 17 noiembrie 2013

    Daca ai adaugat bulion, nu ar trebui sa iasa mai rosie la culoare?

  • Fara foto

    Moldovan Maria , 08 septembrie 2013

    sint foarte gustoase.

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2011

      Multumesc! E si delicioasa pe deasupra, spune modesta de mine :)))

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2011

      As servi si eu chiar acum, o portioara... ca prea bine arata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • - un pachet de bavette (paste lungi
  • asemănătoare cu spaghetti
  • dar late în loc de rotunde în secțiune)
  • - 2 dovlecei
  • - 1 ardei verde
  • - ciuperci (congelate)
  • - ceapă verde (congelată)
  • - usturoi
  • - pastă de gogoşari
  • - un pic de bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Gina_Rablau (Maestru bucatar)

Daca ai adaugat bulion, nu ar trebui sa iasa mai rosie la culoare?

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coconeti/ Bighiluse