autor:

Explora Cuisine

» » Mancaruri cu carne

Beef Bourguignon

Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Explora Cuisine (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
700 g carne vita (eu am pus vitel), 100 g bacon, 2 morcovi, 1 ceapa mica, 250 g ciuperci champignon, 20 cepe mici (perlate), 400 ml vin, 500 ml supa, 2 catei usturoi, 1/2 lingura pasta tomate, 2 linguri faina, 3 linguri ulei, putin unt pt prajit, 2 frunze dafin, 1/4 lingurita cimbru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200 grade C.

Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem.



Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam cu servete d ehartie, ca sa se absoarbe foarte bine apa, altfel nu se va praji cum trebuie.

Taiem baconul marunt si il punem in tigaia incinsa cu 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei.



Cand e prajit il scoatem afara cu o spumiera, si punem in locul lui carnea la prajit, pana cand se rumeneste frumos, o scoatem apoi afara si o punem peste bacon.



Punem in aceeasi tigaie ceapa si morcovul taiat si sotam putin. Mutam legumele in oala de fonta.



Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam carnea si baconul peste ele si presaram faina si intoarcem carnea pe toate partile, sa se acopere cu faina.



Introducem oala in cuptor pentru 4 minute neacoperita. Dupa 4 minute o scoatem, amestecam bine si adaugam supa, vinul, bulionul, usturoiul, dafinul, cimbrul, si condimentam cu sare si piper. Micsoram temperatura cuptorului la 150 grade C.



Punem pe plita si aducem la punctul de fierbere mancarea, punem capacul si introducem in cuptor pe raftul de jos la temperatura mica (la mine 150 grade C sau 310 gr F) cat sa fiarba incet timp de aproximativ 3 ore, acoperita (eu am tinut-o 2,5 ore)



In timp ce carnea fierbe, pregatim cepele micute si ciupercile.



Curatam de coaja ceapa si ciupercile, le spalam si le uscam foarte bine (daca ciupercile sunt mari, le puteti taia in 2)



Intr-o tigaie punem ulei si prajim ciupercile pana se rumenesc putin. Le scoatem pe o farfurie.



Intr-o alta tigaie punem ulei si prajim cepele pana se rumenesc si ele frumos.



Cand carnea mai are 15 minute de fiert, punem cepele si ciupercile in oala cu carne si lasam sa fiarba la cuptor inca putin.



Dupa 15 minute, carnea este moale, legumele sunt minunate, iar mirosul, mirosul din casa e extraordinar! Daca doriti un sos mai gros decat e, puteti adauga o lingura de faina frecata cu putina apa la mancare si mai fierbeti pe plita inca vreo 3 minute pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca putin si servim cu garnitura de cartofi, paste sau orez cu patrunjel verde in cazul meu. Bon appetit!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Bourguignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon la slow cooker Crock Pot

Beef Bourguignon la slow cooker Crock Pot

Spalam cuburile de vita si le punem in vasul slow coker-ului. Adaugam ciupercile carora le-am scos

1 vot    1 comentariu
6h
Slow Cooking
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin

11 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Explora Cuisine

    Explora Cuisine (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Multumesc pentru urare Lia esti foarte draguta! mancarica aceasta ia ceva timp pana e gata dar e super gustoasa!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Mancarica ta arata tare bine si cu siguranta este delicioasa yumi,yumi. Te asteptam si cu alte bunatati... Pupici.

Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne vita (eu am pus vitel)
  • 100 g bacon
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 250 g ciuperci champignon
  • 20 cepe mici (perlate)
  • 400 ml vin
  • 500 ml supa
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingura pasta tomate
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • putin unt pt prajit
  • 2 frunze dafin
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Explora Cuisine
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Varza de Bruxelles cu blue cheese

Varza de Bruxelles cu blue cheese

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari). Tocam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Explora Cuisine (Chef de cuisine)

Multumesc pentru urare Lia esti foarte draguta! mancarica aceasta ia ceva timp pana e gata dar e super gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pături ardeleneşti