autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Beigli cu nuca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 230 gr unt, 3 linguri zahar, 1 ou, 1 galbenus, 130-150 ml lapte, 530 gr faina, 25 gr drojdie, 1 praf de sare, 2 lingurite zahar vanilat, , Umplutura de nuca:, , 500 gr nuca macinata, 100-150 ml lapte, 6-7 linguri zahar, 1 lingurita zahar vanilat, 2 lingurite esenta de rom, coaja rasa da lamaie, 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.
Laptele il punem treptat pana aluatul devine omogen si framantam bine sa fie incorporate toate ingredientele.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit cam 1 ora dar intr-un loc mai cald.
Umplutura de nuca:
Infierbantam laptele.
Amestecam nuca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom.
Punem lapte treptat pana obtinem o crema de nuca.
Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in trei.
Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire si dreptunghiulara.
Impartim umplutura tot in trei, punem pe fiecare foaie si o intindem cu o lingura.
Lateralele le indoim putin spre interior pentru a nu iesi umplutura, apoi rulam fiecare foaie in parte.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile obtinute.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si ii mai lasam 15 minute sa dospeasca.
Batem galbenusul si ungem beigli cu ajutorul unui penson.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam sa se racoreaca.
Vii recomand cu drag pentru ca sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Beigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema si fructe

Tort cu crema si fructe

Foaia: taiati untul cubulete rece de la frigider si farimitati-l cu o furculita. Se unesc faina

8 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Eu una zic ca este Cosmina!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Noua ne-a placut foarte mult Comy.

  • Fara foto

    Cosmina Mosoran , 21 noiembrie 2013

    trebuie sa fie tare gustos

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      trebuie sa fie tare gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      delicIos si apetisAnt...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Multumesc Elena!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Ce mult imi place cozonacelul tau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 230 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 130-150 ml lapte
  • 530 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • Umplutura de nuca:
  • 500 gr nuca macinata
  • 100-150 ml lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa da lamaie
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Eu una zic ca este Cosmina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Acoperis de casa