autor:

Gustos_Ro

» » Fripturi

Berbecut cu sos de legume

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2013

Ingrediente
Pulpa de berbec (fara os) 4 kg, Ardei kapia 1 kg, Telina (radacina) 400 g, Morcov 400 g, Cartofi 1kg, Usturoi 100 g, Ceapa 400 g, Vin alb demisec 300 ml, Ulei de masline 100 ml, Unt 50 g + 50 ml ulei de masline (pentru &rdquosigilare&rdquo), Sare, piper, boia dulce/ iute, foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul se pun la fezandat intr-un vas de ceramica acoperit. Dupa 48 de ore, se scoate pulpa din bait si se sterge cu un prosop uscat. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Intr-un vas incapator, se pun la incins 50 g unt si 50 ml ulei de masline. Se rumeneste pulpa de berbec pe ambele parti, pana devine brun-roscata. Procesul de ”sigilare“ ajuta la mentinerea sucurilor in interiorul carnii, pe parcursul coacerii. Se introduce pulpa la cuptor intr-o tava in care ati adaugat si sosul obtinut in procesul de “sigilare“. Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu pentru mentinerea umiditatii. Se lasa sa se coaca timp de 45 de minute, la o temperatura de 150 grade.

Se adauga apoi legumele taiate in bucati mai mari si continuati coacerea inca 45 min.

Se introduc in blender toate legumele impreuna cu sosul obtinut. Se adauga boia dulce/ iute, dupa gust. Pulpa se feliaza si se aseaza peste sosul cremos.

Se serveste in farfurii fierbinti.



Pofta buna! ;)



Reteta savurata de Gustos.ro la Vila Leonida din Busteni. Multumim tare mult pentru reteta si va garantam ca este extraordinar de gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit

2 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

1) Condimenteazã pulpele cu sare, piper, boia, curcuma, verdeata,ghimbir si usturoi. Taie gutuile

2 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Ce minunatie avem noi aici!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pulpa de berbec (fara os) 4 kg
  • Ardei kapia 1 kg
  • Telina (radacina) 400 g
  • Morcov 400 g
  • Cartofi 1kg
  • Usturoi 100 g
  • Ceapa 400 g
  • Vin alb demisec 300 ml
  • Ulei de masline 100 ml
  • Unt 50 g + 50 ml ulei de masline (pentru &rdquosigilare&rdquo)
  • Sare
  • piper
  • boia dulce/ iute
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de linte la Philips Multicooker (de post)

Mancare de linte la Philips Multicooker (de post)

Se seteaza Philips Multicooker la functia de prajire (FRY) si se selecteaza timpul pentru 5 minute.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce minunatie avem noi aici!!!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulou de peste cu garnitura de legume