autor:

Alina

» » Prajituri

Bezea cu aroma de pepene

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
170 g albus (la temperatura camerei), 200 g zahar, un praf de sare, cateva picaturi esenta de pepene galben (sau esenta voastra favorita), 250 g smantana lichida, 50 g ciocolata amaruie(55%procentaj cacao), 3-4 picaturi otet, , In plus:, 1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.

2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.

4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat, iar albusurile devin lucioase si formeaza creste tari. Adauga esenta si mixeaza pana la inlobarea acesteia.

5. Traseaza un cerc (20 cm diametru) pe spatele unei hartii de copt, pune hartia intr-o tava.

6. Pune compozitia intr-un pos si urmeaza conturul cercului, iar apoi umple-l. Mai pune un rand de bezea pe marginea cercului si introdu tava in cuptor (seteaza cuptorul pe ventilatie, daca ai un cuptor pe gaz coace bezeaua cu usa intre-deschisa) pentru 1h-1 h 30 min. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca.

7. Mixeaza 200 ml smantana lichida rece pana cand capata volum si consistenta, si o asezi pe bezea.

8. Topeste ciocolata impreuna cu 30g smantana lichida, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Picura ciocolata deasupra bezelei.

S-aveti pofta!



Nota: poti folosi orice fel de esenta iti este pe plac.



P.S. Nu mai stiu exact cate albusuri am avut fiindca le-am tot congelat pe parcurs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu aroma de pepene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Floricele fragede cu gem de gutui

Floricele fragede cu gem de gutui

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei,cu zaharul pudra apoi cu oul pana se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Cornete pentru inghetata

Cornete pentru inghetata

1. Bate untul/margarina cu zahar si oua.Adauga apa si faina, alternandu-le.Poti adauga in reteta

17 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 170 g albus (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • cateva picaturi esenta de pepene galben (sau esenta voastra favorita)
  • 250 g smantana lichida
  • 50 g ciocolata amaruie(55%procentaj cacao)
  • 3-4 picaturi otet
  • In plus:
  • 1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rochite de ciocolata