autor:

Alina

» » Prajituri

Bezea cu aroma de pepene

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
170 g albus (la temperatura camerei), 200 g zahar, un praf de sare, cateva picaturi esenta de pepene galben (sau esenta voastra favorita), 250 g smantana lichida, 50 g ciocolata amaruie(55%procentaj cacao), 3-4 picaturi otet, , In plus:, 1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.

2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.

4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat, iar albusurile devin lucioase si formeaza creste tari. Adauga esenta si mixeaza pana la inlobarea acesteia.

5. Traseaza un cerc (20 cm diametru) pe spatele unei hartii de copt, pune hartia intr-o tava.

6. Pune compozitia intr-un pos si urmeaza conturul cercului, iar apoi umple-l. Mai pune un rand de bezea pe marginea cercului si introdu tava in cuptor (seteaza cuptorul pe ventilatie, daca ai un cuptor pe gaz coace bezeaua cu usa intre-deschisa) pentru 1h-1 h 30 min. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca.

7. Mixeaza 200 ml smantana lichida rece pana cand capata volum si consistenta, si o asezi pe bezea.

8. Topeste ciocolata impreuna cu 30g smantana lichida, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Picura ciocolata deasupra bezelei.

S-aveti pofta!



Nota: poti folosi orice fel de esenta iti este pe plac.



P.S. Nu mai stiu exact cate albusuri am avut fiindca le-am tot congelat pe parcurs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu aroma de pepene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul

11 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

- se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se pune treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte,

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 170 g albus (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • cateva picaturi esenta de pepene galben (sau esenta voastra favorita)
  • 250 g smantana lichida
  • 50 g ciocolata amaruie(55%procentaj cacao)
  • 3-4 picaturi otet
  • In plus:
  • 1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
PRAJITURA CU VISINE