Ingrediente
240 g albusuri (la temperatura camerei), 400 g peltea de gutui, 60 g faina fara gluten cernuta (Mix It - Schar)/ amidon din porumb., un praf sare, _____, 200 ml smantana lichida (30%grasime)
Dificultate: Medie | Timp: 4h
0 voturi
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.
2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent si infierbant-o pana cand se transforma in sirop.
3. Pune albusurile intr-un bol bine degresat (eu il dau cu putin otet si ilsterg cu un prosop de hartie inainte de a-l folosi), adauga praful de sare si mixeaza albusurile spuma. Toarna pelteaua peste albusuri, in fir subtire, in doua transe, mixand continuu la viteza medie in timpul adaugarii, iar apoi mixezi la viteza mare pana la omogenizare. In momentul asta se poate consuma asa, avand o culoare si aroma deosebita.
4. Cerne faina fara gluten in compozitite (atentie cantarita dupa cernere), in doua - trei transe si inglobeaza fiecare transa cu o spatula prin miscari circulare, de sus in jos.
5. Eu am pus 400 g din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, iar restul compozitiei am pus-o intr-un pos si am format bezele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa daca nu doriti bezele lipicioase puteti turna toata compozitia intr-o tava mai mare.
6. Introduci in cuptor 1h - 1h si 30 min depinde de cuptor, pe treapta de ventilatie.
7. Scoti blatul si bezelele si le lasi la racit complet.
8. Muti blatul pe un platou, mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine cremoasa si o torni peste blat (eu o bat simpla, fara zahar deoarece completeaza bezeaua ;).
9. Decorezi dupa preferinta. Eu am pus niste bezele lipicioase si cate un strop de peltea.
P.S. Nu uitati sa adaugati ingredientul secret, dragoste. ;)
S-aveti pofta!