autor:

Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Bezea cu peltea de gutui

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2018

Ingrediente
240 g albusuri (la temperatura camerei), 400 g peltea de gutui, 60 g faina fara gluten cernuta (Mix It - Schar)/ amidon din porumb., un praf sare, _____, 200 ml smantana lichida (30%grasime)

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Cum procedam:

1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.

2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent si infierbant-o pana cand se transforma in sirop.

3. Pune albusurile intr-un bol bine degresat (eu il dau cu putin otet si ilsterg cu un prosop de hartie inainte de a-l folosi), adauga praful de sare si mixeaza albusurile spuma. Toarna pelteaua peste albusuri, in fir subtire, in doua transe, mixand continuu la viteza medie in timpul adaugarii, iar apoi mixezi la viteza mare pana la omogenizare. In momentul asta se poate consuma asa, avand o culoare si aroma deosebita.

4. Cerne faina fara gluten in compozitite (atentie cantarita dupa cernere), in doua - trei transe si inglobeaza fiecare transa cu o spatula prin miscari circulare, de sus in jos.

5. Eu am pus 400 g din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, iar restul compozitiei am pus-o intr-un pos si am format bezele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa daca nu doriti bezele lipicioase puteti turna toata compozitia intr-o tava mai mare.

6. Introduci in cuptor 1h - 1h si 30 min depinde de cuptor, pe treapta de ventilatie.

7. Scoti blatul si bezelele si le lasi la racit complet.

8. Muti blatul pe un platou, mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine cremoasa si o torni peste blat (eu o bat simpla, fara zahar deoarece completeaza bezeaua ;).

9. Decorezi dupa preferinta. Eu am pus niste bezele lipicioase si cate un strop de peltea.

P.S. Nu uitati sa adaugati ingredientul secret, dragoste. ;)



S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si capsuni

Tort de ciocolata si capsuni

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem

12 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Urs Panda

Tort Urs Panda

Blaturile: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de

21 voturi    10 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 240 g albusuri (la temperatura camerei)
  • 400 g peltea de gutui
  • 60 g faina fara gluten cernuta (Mix It - Schar)/ amidon din porumb.
  • un praf sare
  • _____
  • 200 ml smantana lichida (30%grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Torturi

Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Dobos fara coacere Tort Dobos fara coacere

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Joffre