autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Bezele cu bomboane

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
4 albusuri, la temperatura camerei, 200 gr zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, Boboane verzi si rosii, zdrobite

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.
Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta – operatiunea poate dura pana la 10 minute.In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet. Se adauga si eneta de vanilie si se amesteca.
Se aseaza compozitia intr-un cornet pentru prajituri si se spriteaza bezele de aprox. 3-4 cm.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 40 minute.Se scot si repede, se pun in varful fiecareia bezle niste bomboane zdrobite.Se dau bezlele la copt inca 20 minute.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu bomboane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • la temperatura camerei
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Boboane verzi si rosii
  • zdrobite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicioase ca intotdeauna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Crema caramel