autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Bezele perfecte

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
•3 albusuri, la temperatura camerei, •150 gr zahar tos, •Optional : coloranti alimentari, cacao etc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

51 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.
2. Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta – operatiunea poate dura pana la 10 minute.In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.
3. Se aseaza compozitia pe foaie de copt cu ajutorul unei linguri mari de metal.Optional, se coloreaza bezeaua cu colorant alimentar sau se aduga cacao si se amesteca.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele perfecte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
IAURT DESERT

IAURT DESERT

Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si bucatele de fructe de sezon si se orneaza cu dulceata

5 voturi    2 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Inghetata de merisoare

Inghetata de merisoare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Cristina , 20 august 2013

    IMI PLACE FOARTE MULT.

  • Fara foto

    Emyxa (Bucatar) , 09 august 2012

    Este perfecta reteta,dar am facut o greseala.Citisem pe net ca daca nu am foaie de copt pot unge o foaie xerox cu ulei,dar bezelele au luat gust de ulei,mai ales pe fund.Si au iesit si putin rumenite,trebuia sa las de la inceput usa cuptorului intredeschisa. Asta este,e prima data cand fac bezele si gatesc foarte rar,am 16 ani :)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase, frumoase, salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Imi plac tare mult..,un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Sunt delicioase...

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Ce vesele sunt, parca de-abia asteapta sa fie rontaite. Bravo!

    • Lupu Caprian Irina Mihaela

      Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Daca vrem sa facem mai multe tavi,le putem raci la temperatura camerei? Sotul meu nu s-ar satura cu o portie :)

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Cu siguranta ca voi face si eu, mai ales acum, dupa ce am vazut clar cum trebuie procedat!! Am si eu aceasta reteta, dar bezelele se fac mai mici si se lipesc cite 2 cu crema!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Felicitari Laura, arata foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Foarte aspectuase,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Nu am reusit sa le fac, folosind alta reteta, dar voi incerca reteta ta, ce bine arata!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Felicitari si din partea mea, sunt minunate bezelele tale!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foarte frumoase ţi-au ieşit! Felicitările mele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

51 voturi

Ingrediente

  • •3 albusuri
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar tos
  • •Optional : coloranti alimentari
  • cacao etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Emyxa (Bucatar)

Este perfecta reteta,dar am facut o greseala.Citisem pe net ca daca nu am foaie de copt pot unge o foaie xerox cu ulei,dar bezelele au luat gust de ulei,mai ales pe fund.Si au iesit si putin rumenite,trebuia sa las de la inceput usa cuptorului intredeschisa. Asta este,e prima data cand fac bezele si gatesc foarte rar,am 16 ani :)

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de banane cu nutella Inghetata de banane cu nutella

Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Crema de zahar ars cu mere