autor:

Ady

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bhujia (curry picant de cartofi) - Bucataria Indiei de Sud

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
3 cepe feliate marunt, 500 g cartofi, 2 cepe rosii taiate in sferturi, 4 rosii mari taiate in sferturi, 4 ardei iuti rosii, 4 ardei iuti verzi, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita garam masala, sare, boia dulce, patrunjel verde, ulei (de floarea soarelui), iaurt gras

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Calim ceapa in ulei, adaugam cartofii taiati cubulete mici, sarea, boiaua dulce si lasam sa prinda culoare. Acoperim cu apa rece si lasam la foc domol pana cand se inmoaie cartofii. Introducem sferturile de tomate si ceapa rosie, ardeii rosii si verzi taiati in lungime, zaharul si garam masala. Incingem focul si dam in clocot pentru circa 2-3 minute. Servim cu sos rece de iaurt si frunze de patrunjel verde.



Sugestie: serviti Bhujia cu felii de paine Naan taiata si prajita in putin ulei de floarea soarelui. Este combinatie ideala de crocant si arome picant-parfumate.



Recomandare: in cazul in care nu aveti preparat garam masala, poate fi inlocuit cu un praf de foi de dafin, un varf de cutit de scortisoara si cuisoare pisate, putin mustar, ceva chimen si piper negru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bhujia (curry picant de cartofi) - Bucataria Indiei de Sud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

(2 porții) Pentru a mai schimba un pic seria pastelor vă propun o rețetă, zic eu, sănătoasă

4 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 cepe feliate marunt
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe rosii taiate in sferturi
  • 4 rosii mari taiate in sferturi
  • 4 ardei iuti rosii
  • 4 ardei iuti verzi
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare
  • boia dulce
  • patrunjel verde
  • ulei (de floarea soarelui)
  • iaurt gras

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Zacusca