Pestele prajit
Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste .
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti-stil libanez
Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime.
Se spala si se usuca bine intr-un servet.
Se sareaza dupa gust si condimenteaza.
Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi.
Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii