autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu peste

Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie, Pentru pestele prajit:, -1 kg biban proaspat, -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper), -sucul de la o lamaie, -sare dupa gust, -4 linguri faina, -1/2 pahar ulei de masline, Pentru rosiile scazute:, -6 rosii de marime medie, -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu), -1 ceapa mica, -1 lingurita Vegeta, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita piper macinat, Pentru cartofii prajiti, -3 cartofi mari, -condimente libaneze pentru cartofi(piper,scortisoara,cardamom,ghimbir,cuisoare,usturoi granulat), -1/2 pahar de ulei de porumb, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pestele prajit
Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste .
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti-stil libanez
Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime.
Se spala si se usuca bine intr-un servet.
Se sareaza dupa gust si condimenteaza.
Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi.
Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou a la grec

Macrou a la grec

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare. 2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Draga Eugenia, cel putin asa scria pe eticheta:"seabass".

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Mie imi place tare mult bibanul, mai ales saramura. Pestele acesta e sigur biban??? Ok, ca va, tu gatesti bibanul iar eu vin cu eclerele!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

    Nu poate lipsi pestele dupa masa mai ales de sarbatori, multumim pentru aceasta propunere delicioasa, si la multe retete delicioase va dorim cu ocazia impliniri unui an alaturi de noi, te pupam si iti dorim multa fericire si pace alaturi de cei dragi!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

      Ador pestele sub orice forma pregatit. Craciun fericit!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010

      Multumesc Mihai; in urmatoarea mea vizita la Londra la fiul meu va invit cu sotia la "maglubeh"!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Felicitari Mihaela !Iti multumesc ca ne rasfeti papilele gustative cu minunatele tale preparate si-ti doresc in continuare cat mai multi vizitatori pentru ca intr-adevar eforturi tale merita rasplatite.*****

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Vai ce bine arata! Trebuie sa il incerc si eu. Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Pestele este preferatul meu,iar cel pregatit de tine arata extraordinar.Mult succes si sa ne incanti in continuare cu retetele tale unice si frumos prezentate... Sarbatori cu bine...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Mancarurile tale cred ca sunt mult mai gustoase pentru noi cand, sunt servite de tine. Succes!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Dragi prietene de pe gustos.ro, Am postat prima mea reteta pe site pe data de 24.01.2010; acum 11 luni mai tarziu am ajuns la reteta nr. 110 si 120690 de vizitatori. Sarbatori Fericite tuturor si sper ca v-au placut mancarurile mele. Mihaela

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie
  • Pentru pestele prajit:
  • -1 kg biban proaspat
  • -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper)
  • -sucul de la o lamaie
  • -sare dupa gust
  • -4 linguri faina
  • -1/2 pahar ulei de masline
  • Pentru rosiile scazute:
  • -6 rosii de marime medie
  • -2 ardei de culori diferite( verde
  • portocaliu)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita Vegeta
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru cartofii prajiti
  • -3 cartofi mari
  • -condimente libaneze pentru cartofi(piper,scortisoara,cardamom,ghimbir,cuisoare,usturoi granulat)
  • -1/2 pahar de ulei de porumb
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Draga Eugenia, cel putin asa scria pe eticheta:"seabass".

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Rechin pane