Ingrediente
Avem nevoie, Pentru pestele prajit:, -1 kg biban proaspat, -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper), -sucul de la o lamaie, -sare dupa gust, -4 linguri faina, -1/2 pahar ulei de masline, Pentru rosiile scazute:, -6 rosii de marime medie, -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu), -1 ceapa mica, -1 lingurita Vegeta, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita piper macinat, Pentru cartofii prajiti, -3 cartofi mari, -condimente libaneze pentru cartofi(piper,scortisoara,cardamom,ghimbir,cuisoare,usturoi granulat), -1/2 pahar de ulei de porumb, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita sare
Dificultate: Medie | Timp: 4h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste .
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti-stil libanez
Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime.
Se spala si se usuca bine intr-un servet.
Se sareaza dupa gust si condimenteaza.
Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi.
Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html
Pofta buna!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010
Ador pestele sub orice forma pregatit. Craciun fericit!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010
Multumesc Mihai; in urmatoarea mea vizita la Londra la fiul meu va invit cu sotia la "maglubeh"!
Luana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
Felicitari Mihaela !Iti multumesc ca ne rasfeti papilele gustative cu minunatele tale preparate si-ti doresc in continuare cat mai multi vizitatori pentru ca intr-adevar eforturi tale merita rasplatite.*****
Elga89 (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
Vai ce bine arata! Trebuie sa il incerc si eu. Bravo!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
Pestele este preferatul meu,iar cel pregatit de tine arata extraordinar.Mult succes si sa ne incanti in continuare cu retetele tale unice si frumos prezentate... Sarbatori cu bine...
mihai (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
Mancarurile tale cred ca sunt mult mai gustoase pentru noi cand, sunt servite de tine. Succes!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010
Dragi prietene de pe gustos.ro, Am postat prima mea reteta pe site pe data de 24.01.2010; acum 11 luni mai tarziu am ajuns la reteta nr. 110 si 120690 de vizitatori. Sarbatori Fericite tuturor si sper ca v-au placut mancarurile mele. Mihaela