Pregatire:
Carnea de vita se spala si se toaca la mana cu ajutorul unui satar.
Din usturoi si putina supa se face un mujdei.
Verdeata se toaca,
O jumatate de lamaie se stoarce,restul se feliaza
Ardeiul gras si ceapa se toaca foarte fin
Cascavalul se taie in zece bucati egale
Rosiile se spala si se taie in zecebucati egale.
Preparare:
Carnea de vita se sareaza,se amesteca cu cimbrul,mujdeiul,piperul si boiaua de ardei.Se adauga mararul.
Aceasta compozitie se framanta si se bate bine.Se pune la rece 20 de minute si se repeta operatia.Bateti bine compozitia de blatul mesei.
Impartiti compozitia in zece si in mijlocul fiecareia,introduceti cate o bucatica de cascaval si o bucatica de rosie.Ungeti putin mainile cu ulei si modelati 10 biftecuri rotunde pe care le puneti pe gratarul fierbinte.
Din sucul de lamaie,uleiul de masline si verdeata ramasa faceti un sos grecesc,batand cu un tel pana se face o emulsie.Dupa ce s-au prajit biftecurile,le scoateti pe farfurie sau platou si le decorati cu felii de lamaie,turnati sos grecesc peste ele si presarati oregano.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii