autor:

paviasi

» » Fripturi

Biftec Gemisto

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 07 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 07 iulie 2010

Ingrediente
Pt. 10 biftec,, Carne vita fara os cal-I- (pulpa,spata)1,250kg, Ceapa 0,200kg, Marar 1 legatura, Patrunjel 1 legatura, Ardei gras 0,100kg, Cimbru,oregano,sare,piper,, Boia de ardei 1 vf. de cutit, Rosii 0,200kg, Cascaval 0,300kg, Lamai 2 buc., Usturoi 4 catei, Ulei de masline 0,150 L

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Carnea de vita se spala si se toaca la mana cu ajutorul unui satar.
Din usturoi si putina supa se face un mujdei.
Verdeata se toaca,
O jumatate de lamaie se stoarce,restul se feliaza
Ardeiul gras si ceapa se toaca foarte fin
Cascavalul se taie in zece bucati egale
Rosiile se spala si se taie in zecebucati egale.
Preparare:
Carnea de vita se sareaza,se amesteca cu cimbrul,mujdeiul,piperul si boiaua de ardei.Se adauga mararul.
Aceasta compozitie se framanta si se bate bine.Se pune la rece 20 de minute si se repeta operatia.Bateti bine compozitia de blatul mesei.
Impartiti compozitia in zece si in mijlocul fiecareia,introduceti cate o bucatica de cascaval si o bucatica de rosie.Ungeti putin mainile cu ulei si modelati 10 biftecuri rotunde pe care le puneti pe gratarul fierbinte.
Din sucul de lamaie,uleiul de masline si verdeata ramasa faceti un sos grecesc,batand cu un tel pana se face o emulsie.Dupa ce s-au prajit biftecurile,le scoateti pe farfurie sau platou si le decorati cu felii de lamaie,turnati sos grecesc peste ele si presarati oregano.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biftec Gemisto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

  • 2 comentarii

  • tasos (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011

    este foarte bun,incercati-l

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Cred ca este deosebit de gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10 biftec,
  • Carne vita fara os cal-I- (pulpa,spata)1,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Marar 1 legatura
  • Patrunjel 1 legatura
  • Ardei gras 0,100kg
  • Cimbru,oregano,sare,piper,
  • Boia de ardei 1 vf. de cutit
  • Rosii 0,200kg
  • Cascaval 0,300kg
  • Lamai 2 buc.
  • Usturoi 4 catei
  • Ulei de masline 0,150 L

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

tasos (Maestru bucatar)

este foarte bun,incercati-l

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu garnitura de cartofi