Bilute cu visine

Bilute cu visine

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 200 gr alune
  • 250 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar vanilat
  • visine din visinata

Mod de preparare

Macinam biscuitii si alunele la robot. Adaugam cacao si zaharul si amestecam. Punem apoi margarina topita si esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena si nu foarte moale. Luam cate putin din compozitie si punem in mijloc o visina (scoatem mai intai samburii si le lasam sa se scurga bine). Daca faceti bilutele pentru copii puteti pune visine din compot sau chiar visine proaspete sau congelate.

Modelam cu mana bilutele. Compozitia este putin sfaramicioasa caci margarina se intareste foarte repede insa modelandu-le se incalzeste de la caldura mainilor si se modeleaza foarte usor. Daca doriti puteti sa le dati prin cacao sau nuca de cocos. Eu le-am preferat simple. Le dam apoi la frigider cel putin 30 minute ca sa se intareasca. Pofta buna!

Retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise