autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
•340 gr migdale macinate, •340 gr zahar pudra, •30 ml lichior de migdale, •4 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
2. Bate albusurile spuma intr-un bol mare.
3. Adauga in albusuri zaharul cu migdalele macinate si amesteca usor..Adauga lichiorul si amesteca pana ce obti o pasta moale.
4. Folosind o lingurita, aseaza mingiute mici pe o tava tapetata cu foaie de copt, la 2 cm distanta una de alta, caci ele se vor extinde.
5. Coace-le timp de 15 minute.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Amaretti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema custard

Crema custard

1. Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita. 2. Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana

12 voturi    7 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Pentru clatite, se amesteca faina cu sare si coaja rasa de la citrice. Se adauga ouale, esenta de

13 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Excelenti...

  • chima mihaela

    chima mihaela (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Am incercat aceasta reteta si a iesit f,f,buna!!ai mei abia asteapta sa le fac din nou.Pe langa lichior de migdale(amaretto) am mai adugat si putina esenta de migdale pentru un surplus de aroma.Multumesc Laura si succes in continuare, esti foarte talentata.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Super, deja imi lasa gura apa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Arata grozav...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Felicitari Laura!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Super, cred ca sunt foarte delicioase.Felicitari pentru reteta!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Super! Ai niste retete minunate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • •340 gr migdale macinate
  • •340 gr zahar pudra
  • •30 ml lichior de migdale
  • •4 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de mure cu lamaie