autor:

Poliana

» » Dulciuri diverse

Biscuiti integrali

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2012

Ingrediente
200 gr faina integrala de grau, 100 gr tarate de grau, 75 gr zahar brun, 1 lingura sirop de artar, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita praf de copt, 150 gr unt, 1 ou, 2-3 linguri lapte rece, 1 lingurita lichior amaretto

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Iata ce avem de facut:

- faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem si le lasam deoparte. Daca taratele sunt prea mari, atunci nu le adaugam la cernut, ci doar dupa ce am cernut faina, si apoi amestecam bine cu telul.

- untul moale il mixam bine de tot cu zaharul, aproximativ 10 minute, pana cand obtinem o compozitie cu textura aerisita, ca a unei creme.

- oul il punem peste crema de unt si mixam bine, apoi adaugam siropul de artar si lichiorul amaretto

- incorporam faina in crema de unt cu ajutorul mainilor si formam un aluat omogen

- in functie de cat e de dens aluatul punem si laptele. Incepem cu 2 linguri, daca aluatul e prea tare si se lucreaza dificil cu el, atunci mai punem o lingura si framantam pana la incorporara completa

- dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp ne inarmam cu cele necesare pentru a forma biscuitii. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Pregatim forme pentru biscuiti, eu i-am facut patrati si rotunzi, dar se pot face oricum. Pe langa toate acestea mai avem nevoie de faina pentru intins aluatul (in caz ca e necesara) si neaparat un sucitor!!!



Intindem cu grija aluatul, avand grija sa apasam mereu pe margini pentru a nu se rupe aluatul. Cand ajungem cu el la grosimea de 0.5mm ne oprim, formam biscuitii ii punem in tava si-i mai dam la rece pentru 20 de minute. Partea de aluat care a ramas ( mie mi-au iesit 2 ture) o dam din nou la rece, iar cand este cazul procedam la fel si cu ea.



Cuptorl il preincalzim la 180 de grade. Cand este incins introducem tava cu biscuitii si ii coacem pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, ii mai lasam 5 minute in tava, apoi ii transferam cu grija pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet ii putem pastra in recipiente inchise ermetic.



Sunt deliciosi!! S pot consuma ca atare, cu o cana cu lape/ceai/cafea, sau oricand aveti chef de o rontaiala sanatoasa.



Enjoy!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti integrali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere de toamna

Placinta cu mere de toamna

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Trigoane cu banza dulce

Trigoane cu banza dulce

Preparam umplutura in felul urmator: amestecam branza cu zaharul, ouale, grisul, stafidele. Luam

19 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200 gr faina integrala de grau
  • 100 gr tarate de grau
  • 75 gr zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte rece
  • 1 lingurita lichior amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

68 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Portocale
Cookie Settings