Biscuiti marmorati

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti marmorati

Ingrediente

  • Blat alb
  • 250 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • Blat maro
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 55 gr cacao
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate, se framanta. Se da la rece 30 min. Se scot de la frigider si se impart in 3 parti egale. Apoi blaturile se aseaza pe masa de lucru pe care s-a intins in prealabil folie transparenta unsa cu ulei. Se intand cu mana unsa si se formeaza cate un dreptunghi. Se incepe cu unul din aluaturile albe. Dupa ce s-a format un dreprunghi alb se formeaza unul maro. Cel maro se suprapune peste cel alb. Cele 3 dreptunghiuri se pun la frigider 20 minute. Se taie pe jumatate, se asaza unul peste altul (grija la culori - alb, maro, alb, maro) se aplatizeaza din nou sub forma de dreptunghi se dau la rece 20 min. Se taie din nou, se suprapun si se vor obtine 3 dreptunghiuri a cate 8 straturi. Se dau la rece 20 minute. Se scot si se ruleaza. Dupa ce s-au rulat capetele se intorc in sens opus unul altuia de 2 ori. Fiecare bucata se tavaleste prin zahar pudra si se da la frigider 30 min. Se taie in bucati de 3 mm, se asaza in tava tapata cu hartie de copt si se dau la frigider 10 min. Se coc 15 min la 160 grade. Se pastreaza in cutii sau borcane inchise. (Ai mei au rezistat o zi!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise