autor:

dana nazare

» » Dulciuri diverse

Biscuiti marmorati

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Ingrediente
Blat alb, 250 gr faina, 60 gr amidon alimentar, 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, 225 gr unt, 1 lingurita esenta vanilie, coaja de la o lamaie, , Blat maro, 200 gr faina, 50 gr amidon alimentar, 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, 55 gr cacao, 225 gr unt, 1 lingurita esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate, se framanta. Se da la rece 30 min. Se scot de la frigider si se impart in 3 parti egale. Apoi blaturile se aseaza pe masa de lucru pe care s-a intins in prealabil folie transparenta unsa cu ulei. Se intand cu mana unsa si se formeaza cate un dreptunghi. Se incepe cu unul din aluaturile albe. Dupa ce s-a format un dreprunghi alb se formeaza unul maro. Cel maro se suprapune peste cel alb. Cele 3 dreptunghiuri se pun la frigider 20 minute. Se taie pe jumatate, se asaza unul peste altul (grija la culori - alb, maro, alb, maro) se aplatizeaza din nou sub forma de dreptunghi se dau la rece 20 min. Se taie din nou, se suprapun si se vor obtine 3 dreptunghiuri a cate 8 straturi. Se dau la rece 20 minute. Se scot si se ruleaza. Dupa ce s-au rulat capetele se intorc in sens opus unul altuia de 2 ori. Fiecare bucata se tavaleste prin zahar pudra si se da la frigider 30 min. Se taie in bucati de 3 mm, se asaza in tava tapata cu hartie de copt si se dau la frigider 10 min. Se coc 15 min la 160 grade. Se pastreaza in cutii sau borcane inchise. (Ai mei au rezistat o zi!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti marmorati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
biscuiti marmorati

biscuiti marmorati

Aceasta reteta este adaptata dupa cea a Laurei Sava,care facea niste cercuri de aluat impletite.Eu

8 voturi    4 comentarii
2h 15 min
Prajituri
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat alb
  • 250 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • Blat maro
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 55 gr cacao
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Batoane cu cereale, finetti si goji