Biscuiti spritati de post – Reteta de biscuiti de casa, fragezi si aromati

Incearca aceasta reteta de biscuiti spritati de post, fragezi si aromati. Se prepara usor la masina de tocat si sunt perfecti langa ceai sau cafea, in perioadele de post si nu numai.

Biscuiti spritati de post – Reteta de biscuiti de casa, fragezi si aromati

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml ulei (de floarea-soarelui sau cocos)
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingura esenta de vanilie (sau rom, lamaie)
  • coaja rasa de la o lamaie (optional)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca uleiul cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Adauga apa minerala si continua sa amesteci.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare.
Incepe sa incorporezi faina treptat, amestecand bine pana obtii un aluat omogen, usor moale, dar care nu se lipeste de maini.
Modelarea biscuitilor:
Monteaza accesoriul special pentru biscuiti la masina de tocat.
Ia cate o bucata din aluat si incepe sa-l treci prin masina, formand biscuiti de aproximativ 5-7 cm lungime.
Asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace biscuitii timp de 15-20 de minute, pana devin usor aurii la baza.
Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca complet.
Servire:
Se pot pudra cu zahar, se pot inmuia in ciocolata topita de post sau se pot pastra simpli.

Incearca si reteta de prajitura Tavalita de post, cornulete de post cu ulei si bors sau negresa pufoasa de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise