Descopera cea mai simpla si usoara reteta de blat de tort, fara separarea oualor! Preparat rapid, pufos, aromat si perfect pentru orice tip de tort.
Preincalzeste cuptorul la 170°C (caldura sus-jos, fara ventilatie).
Tapeteaza tava de 24 cm diametru cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara faina.
Sparge toate ouale intr-un bol mare.
Adauga zaharul si un praf de sare.
Mixeaza ouale si zaharul cu un mixer la viteza mare timp de 8-10 minute, pana cand compozitia devine deschisa la culoare, spumoasa si isi tripleaza volumul. Acest pas este esential pentru un blat pufos.
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Adauga faina in 2-3 transe peste compozitia de oua si zahar.
Foloseste o spatula pentru a incorpora faina, amestecand usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra aerul din compozitie.
Toarna compozitia in tava pregatita.
Niveleaza usor suprafata cu o spatula.
Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Verifica daca este copt folosind o scobitoare; daca iese curata, blatul este gata.
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca in tava timp de 10 minute.
Scoate blatul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Observatii:
Daca folosesti o tava mai mare (26 cm), blatul va fi mai subtire.
Acest blat poate fi feliat in 2-3 straturi, in functie de grosime.
Se insiropeaza perfect si se poate umple cu crema de lamaie, crema de ciocolata, crema de mascarpone sau orice crema va este pe plac. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii