autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
130 gr. bacon taiat in fasii,, 800gr. carne vitel/ porc taiata cubulete,, 4 linguri faina (amidon alimentar),, 2 cepe mari,, 2 morcovi mari,, 6 catei usturoi., 4 1/2 cani supa vita,, de 1 deget in cana coniac,, 150 ml vin rosu sec,, 250gr. ciuperci intregi sau taiate in doua, , 1 lingura cimbru,, 1/2 lingura zahar brun,, 1/2 cana bulion (sau o lingura pasta de tomate).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune baconul in oala si se prajeste cam 5 minute, pana e crocant. Se scoate pe servetele de hartie ptr. a se absorbi grasimea.

Carnea se da cu sare si piper si se presara cu faina(amidon alimentar). Se prajesc in oala in care a fost baconul in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min pe tura) Se scoate carnea din oala si se tine calda intr-un vas acoperit.

Se adauga ceapa si morcovii si se soteaza in aceeasi oala(8 min). Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se scot legumele sotate peste carne.

Se pune 1/2 cana supa si cognacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 minute. Se adauga carnea si legumele in supa, apoi turnam vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, pasta de rosii, supa ramasa si baconul.

Se aduce la fierbere, se acopera si se da la foc mijlociu. Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vita, mai putin pentru porc).

Se adauga sare si piper daca mai e nevoie. Este o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

cu 24 de ore inainte de preparare, se fierbe vinul cu 2 cuisoare, 1 lingurita zahar brun. Se flambeaza

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o,

16 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Interesanta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 130 gr. bacon taiat in fasii,
  • 800gr. carne vitel/ porc taiata cubulete,
  • 4 linguri faina (amidon alimentar),
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi mari,
  • 6 catei usturoi.
  • 4 1/2 cani supa vita,
  • de 1 deget in cana coniac,
  • 150 ml vin rosu sec,
  • 250gr. ciuperci intregi sau taiate in doua
  • 1 lingura cimbru,
  • 1/2 lingura zahar brun,
  • 1/2 cana bulion (sau o lingura pasta de tomate).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
vera

vera (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
DROB