Se pune baconul in oala si se prajeste cam 5 minute, pana e crocant. Se scoate pe servetele de hartie ptr. a se absorbi grasimea.
Carnea se da cu sare si piper si se presara cu faina(amidon alimentar). Se prajesc in oala in care a fost baconul in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min pe tura) Se scoate carnea din oala si se tine calda intr-un vas acoperit.
Se adauga ceapa si morcovii si se soteaza in aceeasi oala(8 min). Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se scot legumele sotate peste carne.
Se pune 1/2 cana supa si cognacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 minute. Se adauga carnea si legumele in supa, apoi turnam vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, pasta de rosii, supa ramasa si baconul.
Se aduce la fierbere, se acopera si se da la foc mijlociu. Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vita, mai putin pentru porc).
Se adauga sare si piper daca mai e nevoie. Este o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.
Pofta buna!

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii