Boeuf Bourguignon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 130 gr. bacon taiat in fasii,
  • 800gr. carne vitel/ porc taiata cubulete,
  • 4 linguri faina (amidon alimentar),
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi mari,
  • 6 catei usturoi.
  • 4 1/2 cani supa vita,
  • de 1 deget in cana coniac,
  • 150 ml vin rosu sec,
  • 250gr. ciuperci intregi sau taiate in doua,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1/2 lingura zahar brun,
  • 1/2 cana bulion (sau o lingura pasta de tomate).

Mod de preparare

Se pune baconul in oala si se prajeste cam 5 minute, pana e crocant. Se scoate pe servetele de hartie ptr. a se absorbi grasimea.

Carnea se da cu sare si piper si se presara cu faina(amidon alimentar). Se prajesc in oala in care a fost baconul in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min pe tura) Se scoate carnea din oala si se tine calda intr-un vas acoperit.

Se adauga ceapa si morcovii si se soteaza in aceeasi oala(8 min). Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se scot legumele sotate peste carne.

Se pune 1/2 cana supa si cognacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 minute. Se adauga carnea si legumele in supa, apoi turnam vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, pasta de rosii, supa ramasa si baconul.

Se aduce la fierbere, se acopera si se da la foc mijlociu. Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vita, mai putin pentru porc).

Se adauga sare si piper daca mai e nevoie. Este o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise