Boeuf Bourguignon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 130 gr. bacon taiat in fasii,
  • 800gr. carne vitel/ porc taiata cubulete,
  • 4 linguri faina (amidon alimentar),
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi mari,
  • 6 catei usturoi.
  • 4 1/2 cani supa vita,
  • de 1 deget in cana coniac,
  • 150 ml vin rosu sec,
  • 250gr. ciuperci intregi sau taiate in doua,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1/2 lingura zahar brun,
  • 1/2 cana bulion (sau o lingura pasta de tomate).

Mod de preparare

Se pune baconul in oala si se prajeste cam 5 minute, pana e crocant. Se scoate pe servetele de hartie ptr. a se absorbi grasimea.

Carnea se da cu sare si piper si se presara cu faina(amidon alimentar). Se prajesc in oala in care a fost baconul in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min pe tura) Se scoate carnea din oala si se tine calda intr-un vas acoperit.

Se adauga ceapa si morcovii si se soteaza in aceeasi oala(8 min). Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se scot legumele sotate peste carne.

Se pune 1/2 cana supa si cognacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 minute. Se adauga carnea si legumele in supa, apoi turnam vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, pasta de rosii, supa ramasa si baconul.

Se aduce la fierbere, se acopera si se da la foc mijlociu. Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vita, mai putin pentru porc).

Se adauga sare si piper daca mai e nevoie. Este o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise