Ingrediente
130 gr. bacon taiat in fasii,, 800gr. carne vitel/ porc taiata cubulete,, 4 linguri faina (amidon alimentar),, 2 cepe mari,, 2 morcovi mari,, 6 catei usturoi., 4 1/2 cani supa vita,, de 1 deget in cana coniac,, 150 ml vin rosu sec,, 250gr. ciuperci intregi sau taiate in doua, , 1 lingura cimbru,, 1/2 lingura zahar brun,, 1/2 cana bulion (sau o lingura pasta de tomate).
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Carnea se da cu sare si piper si se presara cu faina(amidon alimentar). Se prajesc in oala in care a fost baconul in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min pe tura) Se scoate carnea din oala si se tine calda intr-un vas acoperit.
Se adauga ceapa si morcovii si se soteaza in aceeasi oala(8 min). Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se scot legumele sotate peste carne.
Se pune 1/2 cana supa si cognacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 minute. Se adauga carnea si legumele in supa, apoi turnam vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, pasta de rosii, supa ramasa si baconul.
Se aduce la fierbere, se acopera si se da la foc mijlociu. Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vita, mai putin pentru porc).
Se adauga sare si piper daca mai e nevoie. Este o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.
Pofta buna!
vera (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Interesanta reteta!