autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,250 kg pulpa de vita, 250 g costita (de preferinta neafumata, doar tinuta la saramura), , 20 capatini de arpagic, 1 lingura de untura, , 1 sticla de vin rosu (sec), 2 linguri de faina, , o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cind se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pina incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Se serveste cu cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

cu 24 de ore inainte de preparare, se fierbe vinul cu 2 cuisoare, 1 lingurita zahar brun. Se flambeaza

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o,

16 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,250 kg pulpa de vita
  • 250 g costita (de preferinta neafumata
  • doar tinuta la saramura)
  • 20 capatini de arpagic
  • 1 lingura de untura
  • 1 sticla de vin rosu (sec)
  • 2 linguri de faina
  • o ramurica de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu carnat la gratar