autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Boeuf mode

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,5 kg pulpa de vaca, , 100 g slanina, , 1 picior de vitel, , 100 g sorici, , 2 kg morcovi, , 3 cepe, , 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), , 1 cana de vin alb, , 1 cana de apa, , 1 lingura de ulei, , sare, piper, cimbru, foaie de dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf mode" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de porc si paste

Tocanita cu carne de porc si paste

carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins. se amesteca continu

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de vaca
  • 100 g slanina
  • 1 picior de vitel
  • 100 g sorici
  • 2 kg morcovi
  • 3 cepe
  • 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic)
  • 1 cana de vin alb
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foaie de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rata cu nuci