Pentru prepararea acestor bomboane avem nevoie de o crema caramel(dulcele de leche).Eu nu am gasit decat laptele condensat Nestle si pentru ca stiam ca pot face si acasa dulcele de leche din laptele condensat nu am mai cautat acel produs si am trecut la prepararea caramelului.
Cutia inchisa de nestle o vom pune intr-o oala cu apa calduta la fiert la foc mic si infasurata intr-un prosop(care ajuta la mentinerea unei temperaturi relativ constante),iar oala o vom inchide cu capacul ei. Aproximativ in doua ore va fi gata, insa daca-l vreti mai dens, puteti sa tineti oala pe foc inca o ora.Eu am deschis dupa 1 ora si jumatate si caramelul meu era perfect.In timp ce se va finaliza caramelul vom pisa intr-o punga biscutii cu ajutorul unui facalet si ii vom amesteca cu bananele presate(urmariti si imaginile postate, eu am folosit o punga mare pentru pisat biscuitii).Dupa ce s-a terminat caramelul vom amesteca bananele, biscutii si vanilia cu caramelul care au fost putin racit.Vom amesteca foarte bine, pana cand se va obtine o compozitie omogena si fina.Din aceasta, vom forma bomboanele, iar dupa ce le-am terminat le vom baga la frigider timp de 20 minute.Intre timp, intr-o cratita de teflon vom topi ciocolata si untul la foc mic, iar la sfarsit vom adauga nutella.Stingem focul, vom lasa sa se raceasca timp de 2 minute, dupa care vom rostogoli bomboanele în ciocolata, apoi le scoatem fie pe un gratar fie pe o tava, lasandu-se sa se intareasca si sa se scurga surplusul de ciocolata.Dupa ce s-au racit si s-a intarit putin ciocolata le vom orna cu ciocolata alba topita sau cu orice doriti.Se vor pune la rece in frigider timp de cateva minute inainte de a se consuma, asta in caz cand temperatura camerei este mai ridicata. Sunt minunate, amestecul dintre caramel si banane au dat compozitiei o aroma deosebita! Cred ca asta e cel mai usor desert pe care l-am facut vreodata, nu mi-a luat timp prea mult si nu sunt nici migaloase, deci va incurajez sa le incercati si voi..!
Daca aveti caramelul pregatit totul merge foarte repede, in maxim 40 de minute veti putea servi desertul.
Bomboanele sunt placerea si bucuria celor mici..de ce nu si a celor mari..?:)
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii