Bomboane din biscuiti si banane trase in ciocolata

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa
Bomboane din biscuiti si banane trase in ciocolata

Ingrediente

  • Compozitia (umplutura):
  • -500 g biscuiti digestivi
  • -1 cutie de dulcele de leche sau lapte condensat Nestle(aprox.400 g)
  • -2 bucati banane coapte
  • -esenta vanilie
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata neagra(fina)
  • -3 linguri nutella
  • -30 g unt cu continut redus de grasime-60%
  • Decor:
  • -50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Pentru prepararea acestor bomboane avem nevoie de o crema caramel(dulcele de leche).Eu nu am gasit decat laptele condensat Nestle si pentru ca stiam ca pot face si acasa dulcele de leche din laptele condensat nu am mai cautat acel produs si am trecut la prepararea caramelului.

Cutia inchisa de nestle o vom pune intr-o oala cu apa calduta la fiert la foc mic si infasurata intr-un prosop(care ajuta la mentinerea unei temperaturi relativ constante),iar oala o vom inchide cu capacul ei. Aproximativ in doua ore va fi gata, insa daca-l vreti mai dens, puteti sa tineti oala pe foc inca o ora.Eu am deschis dupa 1 ora si jumatate si caramelul meu era perfect.In timp ce se va finaliza caramelul vom pisa intr-o punga biscutii cu ajutorul unui facalet si ii vom amesteca cu bananele presate(urmariti si imaginile postate, eu am folosit o punga mare pentru pisat biscuitii).Dupa ce s-a terminat caramelul vom amesteca bananele, biscutii si vanilia cu caramelul care au fost putin racit.Vom amesteca foarte bine, pana cand se va obtine o compozitie omogena si fina.Din aceasta, vom forma bomboanele, iar dupa ce le-am terminat le vom baga la frigider timp de 20 minute.Intre timp, intr-o cratita de teflon vom topi ciocolata si untul la foc mic, iar la sfarsit vom adauga nutella.Stingem focul, vom lasa sa se raceasca timp de 2 minute, dupa care vom rostogoli bomboanele în ciocolata, apoi le scoatem fie pe un gratar fie pe o tava, lasandu-se sa se intareasca si sa se scurga surplusul de ciocolata.Dupa ce s-au racit si s-a intarit putin ciocolata le vom orna cu ciocolata alba topita sau cu orice doriti.Se vor pune la rece in frigider timp de cateva minute inainte de a se consuma, asta in caz cand temperatura camerei este mai ridicata. Sunt minunate, amestecul dintre caramel si banane au dat compozitiei o aroma deosebita! Cred ca asta e cel mai usor desert pe care l-am facut vreodata, nu mi-a luat timp prea mult si nu sunt nici migaloase, deci va incurajez sa le incercati si voi..!

Daca aveti caramelul pregatit totul merge foarte repede, in maxim 40 de minute veti putea servi desertul.

Bomboanele sunt placerea si bucuria celor mici..de ce nu si a celor mari..?:)

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura