Se pun tărâţele şi mălaiul la înmuiat într-o putinică mică, într-un borcan mare de sticlă, sau într-un vas de lut şi se umple apoi vasul mai mult de jumătate cu apă fiartă. Se mestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, apoi se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească. Maiaua se adaugă în vas când compoziţia este puţin călduţă ca să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă pâinea neagră prăjită, crenguţa de vişin, mărarul uscat şi se ţine la loc cald. După 24 ore, când borşul s-a limpezit, se poate folosi pentru acrit borşuri.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii