autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Borş moldovenesc cu găină şi cu tăiţei

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * o găină nu prea tânără,, * 300 g tăiţei de casă,, * 1-2 cepe,, * ½ ţelină,, * 1-2 rădăcini de pătrunjel,, * 1 morcov,, * câteva boabe piper,, * sare,, * mărar,, * leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi, * 1 l de borş acru.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Găina curăţată, spălată, se taie bucăţi, se fierbe cu apă atât cât este nevoie. După ce a fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spuma din nou, se adună, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiară încet pe foc domol. După ce pasărea a fiert 50-60 minute, se adaugă legumele întregi crestate la capete în patru ţi se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde.

După ce găina a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu găină şi cu tăiţei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din carne de porc

Ciorba din carne de porc

Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a

20 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

-se fierbe carnea de miel,(eu am fiert0o la oala cu presiune)dupa ce a fiert, adaugam legumele radacinoase

6 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * o găină nu prea tânără,
  • * 300 g tăiţei de casă,
  • * 1-2 cepe,
  • * ½ ţelină,
  • * 1-2 rădăcini de pătrunjel,
  • * 1 morcov,
  • * câteva boabe piper,
  • * sare,
  • * mărar,
  • * leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi
  • * 1 l de borş acru.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de porc a la grec