Borş moldovenesc cu găină şi cu tăiţei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * o găină nu prea tânără,
  • * 300 g tăiţei de casă,
  • * 1-2 cepe,
  • * ½ ţelină,
  • * 1-2 rădăcini de pătrunjel,
  • * 1 morcov,
  • * câteva boabe piper,
  • * sare,
  • * mărar,
  • * leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi
  • * 1 l de borş acru.

Mod de preparare

Găina curăţată, spălată, se taie bucăţi, se fierbe cu apă atât cât este nevoie. După ce a fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spuma din nou, se adună, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiară încet pe foc domol. După ce pasărea a fiert 50-60 minute, se adaugă legumele întregi crestate la capete în patru ţi se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde.

După ce găina a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise