autor:

PanaCris

» » , , , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Bors cu carne de miel

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2018

Ingrediente
capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,, mate de miel,, ceapă galbenă 1 bucată,, morcovi 2-3 bucăți,, telină 50 g,, păstârnac 25 g,, pătrunjel rădăcină 50 g,, gulie cca. 25 g,, ceapă verde 1 legătură,, usturoi verde 1 legătură,, leuștean 1/2 legătură,, tarhon 2-3 fire,, sare iodată,, piper proaspăt măcinat,, borș de putină 1000 ml,, gălbenuș de ou 4-5 bucăți,, smântână 300-400 ml.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.
Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute.
Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Taiati spatele de curcan in 4-5 bucati si puneti-le in apa rece 10-15 minute ca sa iasa sangele.

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,
  • mate de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • telină 50 g,
  • păstârnac 25 g,
  • pătrunjel rădăcină 50 g,
  • gulie cca. 25 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi verde 1 legătură,
  • leuștean 1/2 legătură,
  • tarhon 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • borș de putină 1000 ml,
  • gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • smântână 300-400 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac

Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de ardei umpluti Supa de ardei umpluti

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mâncare de duminică de iarnă
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide