autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors craiovean

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
4-5 gramezi de urzici (1/2 kg), 203 legaturi de loboda ( 200 g), 1/2 spanac, 1 capatana salata verde, 5-6 fire ceapa verde, 5-6 fire usturoi verde, 1 1/2 lingurita sare, 3 linguri de orez, 3 linguri ulei, 1 cana smantana, 1 l de bors, 3 oua, 1 legatura mare de leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se pune la fiert o oala de 5-6 l cu 3 l apa cu putina sare.Cand apa clocoteste se pune la fiert orezul ales si spalat.
Se curata si se spala bine capa, usturoiul, urzicile, loboda, spanacul si salata, apoi se adauga pe rand, mai intai ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi cand acestea au dat cateva clocote se adauga si celelelte verdeturi tocate nu prea marunt.Cand totul este fiert se adauga ouale batute cu smantana si putina sare, uleiul, borsul si leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors craiovean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4-5 gramezi de urzici (1/2 kg)
  • 203 legaturi de loboda ( 200 g)
  • 1/2 spanac
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana smantana
  • 1 l de bors
  • 3 oua
  • 1 legatura mare de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LOBODA