autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors craiovean

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
4-5 gramezi de urzici (1/2 kg), 203 legaturi de loboda ( 200 g), 1/2 spanac, 1 capatana salata verde, 5-6 fire ceapa verde, 5-6 fire usturoi verde, 1 1/2 lingurita sare, 3 linguri de orez, 3 linguri ulei, 1 cana smantana, 1 l de bors, 3 oua, 1 legatura mare de leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se pune la fiert o oala de 5-6 l cu 3 l apa cu putina sare.Cand apa clocoteste se pune la fiert orezul ales si spalat.
Se curata si se spala bine capa, usturoiul, urzicile, loboda, spanacul si salata, apoi se adauga pe rand, mai intai ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi cand acestea au dat cateva clocote se adauga si celelelte verdeturi tocate nu prea marunt.Cand totul este fiert se adauga ouale batute cu smantana si putina sare, uleiul, borsul si leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors craiovean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CURCAN

CIORBA DE CURCAN

Se curata curcanul, se spala, se pune la fiert.Prima apa se arunca si se pune a doua apa.Cand carnea

16 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oase

Ciorba de oase

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete.

2 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4-5 gramezi de urzici (1/2 kg)
  • 203 legaturi de loboda ( 200 g)
  • 1/2 spanac
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana smantana
  • 1 l de bors
  • 3 oua
  • 1 legatura mare de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oase de porc ,cu stevie verde