autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de vaca

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 600 g carne de vacă, 1-2 I apă, 200 g ceapa, 150 g morcovi, 100 g ţelină, 100 ml ulei, 400 g castraveti, 1,500 I borş, 200 g albituri, 50 g leustean, 50 g patrunjel, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Borsul se fierbe separat, se spumeaza si se strecoara. Zarzavatul se inabusa in ulei cu adaos de apa, apoi se adauga in vasul cu carne, impreuna cu castravetii acri, care au fost spalati, curatati, taiati in cuburi si scursi de zeama. Se continua fierberea inca 30 minute. Cind carnea a fiert se adauga borsul, spre sfirsitul fierberii. Se potriveste gustul de sare si acru. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    bety , 27 iunie 2008

    se poate servi la urma cu smantana ai da o savoare foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 600 g carne de vacă
  • 1-2 I apă
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g ţelină
  • 100 ml ulei
  • 400 g castraveti
  • 1,500 I borş
  • 200 g albituri
  • 50 g leustean
  • 50 g patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

bety

se poate servi la urma cu smantana ai da o savoare foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai