autor:

Alisea

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne

Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
carne (oase porc/lilieci de pasare, fara aripi/oase vita), 1-2 morcovi, 2 cepe potrivite, 2 cartofi potriviti, 1 ardei gras (iarna puteti pune radacini-telina, patrunjel), marar, patrunjel, leustean (+loboda/telina frunze), taitei, 500 ml bors, 1 ou, bulion, sare, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert. Se adauga sare. In timp ce fierbe, se ia spuma; cand nu mai iese spuma murdara, se adauga ceapa tocata marunt. Apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici si ardeii grasi taiati marunt.
Spre sfarsit (carnea sa fie aproape fiarta), se adauga cartofii taiati cubulete. Se pune verdeata dar se pastreaza leustean si pentru cand se opreste borsul. Se pun taiteii, o lingura-doua de bulion. Se sareaza apoi dupa gust si se adauga un varf de cutit de cimbru.
Cand s-au fiert cartofii si taiteii, se pune bors dupa gust. Daca e nevoie se mai adauga apa.
Se da in 2-3 clocote (sa nu se simta gust de bors nefiert).
Oul se bate si se adauga in bors amestecand in continuu in oala ca sa se separe oul batut in \"firicele\".
Cand se da jos de pe foc, se pune restul de verdeata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de dovlecei cu carne de pui

Bors de dovlecei cu carne de pui

Se pun la fiert tacamurile si cand dau in clocot li se ia spuma. Se pune apoi ceapa tocata, morcovul

9 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Expert culinar;) , 29 iunie 2013

    foarte bun,mi-a plACUT!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Foarte gustos!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Buuunnn.....tare.

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Sunt ca si sinarile de pui, adr numai partea de sus, care sustine aripile

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      O bunatate ! Dar ce sunt...."liliecii de pasare"???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • carne (oase porc/lilieci de pasare
  • fara aripi/oase vita)
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ardei gras (iarna puteti pune radacini-telina
  • patrunjel)
  • marar
  • patrunjel
  • leustean (+loboda/telina frunze)
  • taitei
  • 500 ml bors
  • 1 ou
  • bulion
  • sare
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Alisea
Ghiveci cu carne

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Expert culinar;)

foarte bun,mi-a plACUT!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz