autor:

Alisea

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne

Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
carne (oase porc/lilieci de pasare, fara aripi/oase vita), 1-2 morcovi, 2 cepe potrivite, 2 cartofi potriviti, 1 ardei gras (iarna puteti pune radacini-telina, patrunjel), marar, patrunjel, leustean (+loboda/telina frunze), taitei, 500 ml bors, 1 ou, bulion, sare, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert. Se adauga sare. In timp ce fierbe, se ia spuma; cand nu mai iese spuma murdara, se adauga ceapa tocata marunt. Apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici si ardeii grasi taiati marunt.
Spre sfarsit (carnea sa fie aproape fiarta), se adauga cartofii taiati cubulete. Se pune verdeata dar se pastreaza leustean si pentru cand se opreste borsul. Se pun taiteii, o lingura-doua de bulion. Se sareaza apoi dupa gust si se adauga un varf de cutit de cimbru.
Cand s-au fiert cartofii si taiteii, se pune bors dupa gust. Daca e nevoie se mai adauga apa.
Se da in 2-3 clocote (sa nu se simta gust de bors nefiert).
Oul se bate si se adauga in bors amestecand in continuu in oala ca sa se separe oul batut in \"firicele\".
Cand se da jos de pe foc, se pune restul de verdeata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors din carne de porc cu oase date la fum

Bors din carne de porc cu oase date la fum

Se pune carnea la fiert in apa rece si cand fierbe se ia spuma pe care o face cu o paleta. O lasam

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu carne de miel

Bors cu carne de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Expert culinar;) , 29 iunie 2013

    foarte bun,mi-a plACUT!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Foarte gustos!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Buuunnn.....tare.

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Sunt ca si sinarile de pui, adr numai partea de sus, care sustine aripile

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      O bunatate ! Dar ce sunt...."liliecii de pasare"???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • carne (oase porc/lilieci de pasare
  • fara aripi/oase vita)
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ardei gras (iarna puteti pune radacini-telina
  • patrunjel)
  • marar
  • patrunjel
  • leustean (+loboda/telina frunze)
  • taitei
  • 500 ml bors
  • 1 ou
  • bulion
  • sare
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Alisea
Ghiveci cu carne

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Expert culinar;)

foarte bun,mi-a plACUT!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui